Diskuse k portálu:Pražský hrad

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Todle je zajímavý portál. Bude tady i nějaká snaha organizovat doplnění hesel? Obecně již dlouhou dobu trpím tím, že pragensie je špatně spracovaná.--Juandev (diskuse) 3. 3. 2012, 21:14 (UTC)

Jak by sis tu organizaci konkrétně představoval? Navrhuješ něco? Zatím je prostor pro vyplňování červených článků.--Jan Polák (diskuse) 3. 3. 2012, 21:25 (UTC)

No právě, že červené linky jsou tu již od roku 2004 a moc to nepomáhá - pragensie stále nic moc. Sám ale na organizaci nemám čas a tebe nutit nechci - žere to čas a nemusí tě to bavit.--Juandev (diskuse) 3. 3. 2012, 21:49 (UTC)

Já jsem se k tomuto portálu dostal tak trošku náhodou. Založil jsem a začal zpracovávat článek o hradním obelisku s vidinou jeho dokopání na DČ (možná i NČ, i když teď mi v nominacích NČ visí článek o Bowlingu). A když jsem během práce na obeliskovém článku zjistil, že tady chybí portál Pražský hrad, tak jsem si ho zkusil založit (portály jsem ještě v životě nezakládal). Jsem rád, že se Ti líbí.

Máš k těm Pragensiím alespoň nějaké tipy, jak je roztřídit či doplnit?--Jan Polák (diskuse) 4. 3. 2012, 12:52 (UTC)

Návrh úprav[editovat zdroj]

Snaha dopilovat utřídění v rámci portálu.

Veřejná prostranství
místo Nádvoří, náměstí a ulice a přesunout sem Zámecká schodiště, přidat ul. U Prašného mostu
Zahrady
posunout hned za Veřejná prostranství, mají podobný charakter; nejsem si jist, zda sem patří Palácové zahrady (nepatří k Hradu, ale k malostranským palácům); +Lumbeho zahrady, Na Baště zpracovat v rámci IV. nádvoří +redir (jsou těsně spjaté)
Církevní stavby
Reprezentativní budovy
místo Paláce a jejich sály, aby zapadaly Letohrádek a Míčovna, přidat Jízdárnu; Nový královský palác zpracovat jako zastřešující článek, pokud vím nepoužívá se všeobecně a ani nemá příliš jasné opodstatnění, podrobně zpracovat jako křídla Pražského hradu (severní, jižní, vstupní a střední), popřípadě místo křídel „trakty“
Věže (samostatné)
možná Opevnění a věže, pokud bude zpracováno
Menší stavby
nebo podobně, pokud se vyjme Jízdárna a schody - místo Ostatní stavby; +Lumbeho vila
Sochy a sousoší
Doplnit umístění s odkazem; nezpracovávat vše samostatně (viz níže)
Kašny a studna
místo Studny a kašny; také by mohly být zpracovány hradní vodovody [1]
Osobnosti
Instituce
místo Ostatní; + Obrazárna

Méně významná témata (např. kaple Nejsv. Trojice v Ústavu šlechtičen, studna, sochy menšího významu) zpracovat v rámci souvisejících článků a uvádět jméno+umístění, odkaz jen na umístění.

Portál se špatně zobrazuje, pokud je užší okno prohlížeče nebo malý displej. Může za to obrázek hradu s pevnou šířkou, neumím vyřešit.

Dle příp. připomínek bych výhledově/postupně zapracoval. --Matěj Orlický (diskuse) 13. 9. 2012, 13:42 (UTC) upravil --Matěj Orlický (diskuse) 16. 10. 2012, 18:30 (UTC)