Diskuse k Wikipedii:Studenti píší Wikipedii/Marketingové aplikace (2012/2013)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

O recenzích delších než jeden dva body budu informovat v části poznámky, zápis klidně upravte do jiné podoby. A/N ve sloupci Wikipedista neměním. Články beru namátkově, přednostně ty předané ke schválení. --16. 3. 2013, 10:46 (UTC), Utar (diskuse)

Porovnání[editovat zdroj]

Jak je relevantní článek Coca Cola vs. Pepsi?--Juandev (diskuse) 20. 3. 2013, 21:06 (UTC)

Ahoj, snažil jsem se při volbě témat (k oboru, ve kterém nejsem odborník) problému encyklopedické významnosti vyhnout tím, že jsem nabídl studentům pouze témata, ke kterým už existuje článek na anglické Wikipedii a tedy je předpoklad, že když prošly sítem významnosti tam, projdou i tady. Konkrétně Coca Cola vs. Pepsi by mělo být české pojednání o tzv. Cola Wars a kromě angličtiny takový článek existuje v dalších šesti jazycích, včetně běžně na toto dosti přísné němčiny. Možná ten název je trochu zavádějící, ale studenti jej navrhli jako český název (o lepším lze samozřejmě diskutovat) pro označení sporů mezi těmito firmami, které se táhly desítky let, jsou součástí ekonomické historie USA a jakýmsi typickým příkladem svého druhu. I zdroje se k tomu dají najít. Proto mi to při schvalování přišlo jako neškodné a užitečné téma na článek, když se Wikipedie běžně věnuje např. i soudním procesům. V nejhorším případě to, myslím, nakonec skončí jako sekce v článku Coca Cola nebo Pepsi (nebo v obou totéž…?). Blahma (diskuse) 20. 3. 2013, 21:39 (UTC)

Aha díky za vysvětlenou! Už nebudu rušit.--Juandev (diskuse) 21. 3. 2013, 09:09 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Tímto žádám ambasadora, aby studenty požádal o častější používání shrnutí editace, a studenty, aby se tímto pokusili se řídit. Letmým pohledem do Souvisejících změn bylo shrnutí použito u jediné studentské editace z posledních změn. Jednotlivé studenty se snažím upozorňovat do úrovně {{Shrnutí}} a {{Náhled}}. Děkuji --7. 4. 2013, 22:09 (UTC), Utar (diskuse)