Přeskočit na obsah

Diskuse k Wikipedii:Žádost o arbitráž/Ex parte Pastorius

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Komentář k odůvodnění[editovat zdroj]

Odůvodnění arbitrážního výboru mě opravdu zklamalo. Nikoliv rozhodnutí samotné. To jsem očekával, neboť situace je taková, že úcta k druhému a respekt a shovívavost (jak velmi správně věci označil Guy Peters) je věc na tomto webu nemyslitelná a neznámá.

Pokud někdo využívá logické klamy, je to právě arbitrážní výbor. V historii stránky je vidět, že rozhodnutí arbitrážního výboru bylo přijato na základě "diskuse arbitrů". Opravdu by mě zajímalo, na základě jakých faktů arbitrážní výbor v diskusi rozhodl, neboť v odůvodnění arbitři žádné své vlastní racionální argumenty neuvádějí. Ve svém rozhodnutí se odvolávají a své rozhodnutí překvapivě zdůvodňují především mou rozhořčenou reakcí na jejich rozhodnutí. To opravdu nechápu.

Byl jsem to já, kdo projevil dobrou vůli a editoval přesto, že v jakémkoliv případném sporu jsem zásadním způsobem znevýhodněn. Podle historie zablokování je vidět, že velmi dlouhou dobu jsem se žádných osobních útoků nedopustil.

  • v roce 2008 jsem byl zablokován za to, že jsem kriticky zhodnotil práci Vrbové, která kandidovala na správce [1]
  • v roce 2007 jsem byl zablokován za to, že jsem ve shrnutí článku Blackjack (po té co jsem doplnil mnoho kb textu) uvedl ať má Beren vztek [2] v reakci na Berena, který mě upozornil, že soustavná kontrola editací některých wikipedistů není wikistalkingem [3].
  • atd atd atd.

Sečteno a shrnuto. Podle názoru arbcomu jsem to já, kdo soustavně předpokládá zlou vůli. Byl bych rád, pokud by arbcom v rámci své dobré vůle uznal, že já mohu mít na základě chování "mocných" přesně tentýž pocit z druhé strany. Jsem šikanován, urážen, ponižován, pronásledován a "spravedlivě trestán".

Nežádám žádnou generální milost, nechci zvláštní povolení k tomu, abych mohl někoho urážet. Domnívám se, že mám právo (na základě své práce, kterou pro wikipedii odvádím) po dlouhé době kdy "sekám latinu" na stejné zacházení jako ostatní.

Je to tak moc?????

--Pastorius 28. 4. 2009, 08:50 (UTC)

Dovolím si zareagovat na to, k čemu se mohu vyjádřit. Na Vaše vyjádření se přímo odvolávají arbitři dva: Beren a Reaperman. Z šesti. Pro mé odůvodnění nemělo to vyjádření žádné váhy a ač jsem se ho dotkl, jen jsem popsal co jsem viděl. Podstatné v něm bylo to ostatní. Tvrdit, že všichni (nepíšete to výslovně, ale z kontextu to pro mé vnímání vyplývá) je opět demagogie a tedy klam. Obdobně je na tom úhybný manévr v podobě věty „Pokud někdo využívá logické klamy, je to právě arbitrážní výbor.“ Tento jev je popsán zde. Tímhle způsobem se jednoduše konstruktivně bavit nelze. Moc se omlouvám.
Ani o předpokládání zlé vůle nepadlo v tom stanovisku ani slovo. Já osobně si třeba vážně nemyslím, že předpokládáte a zcela uznávám, že ten pocit mít můžete. Jenže na věci samé to v podstatě nic nemění.
Poslední věcí je Váš velmi unáhlený a podivuhodný závěr o tom, že bylo stanovisko přijato na základě diskuze arbitrů. Ta ve chvíli, kdy jste se k němu vyjádřil Vy v podstatě už neprobíhala a pokud ano, já o ní nevím. Já jsem se třeba o tom bavil jen několik minut včera s Berenem a to jsme ještě došli k tomu, že věcně se příliš neshodneme. K návrhu se samozřejmě vyjadřovali téměř všichni, je ostatně nesmysl abychom dávali hlasovat něco co nemá šanci projít, ale i jeho podoba byla známa téměř ihned a diskuze probíhala jen o tom, co v něm nakonec stejně není. Bylo by dobré nebýt paranoidní. K tématu doporučuji tento text.
--Martin Kozák 28. 4. 2009, 11:01 (UTC)
Podle arbitrů zřejmě ano. Narozdíl od nejmenovaného pána, který nikdy nepřestal ostatní osočovat a urážet, to právo zřejmě nemáte. Což je smutné. Kdybych byl schopen od Arbcomu očekávat cokoliv pozitivního a správného, byl bych zklamán. Faktem ale je, že pouze splnil má očekávání. --Cinik 28. 4. 2009, 08:58 (UTC)

Velmi stručný dovětek k vyjádření Martina Kozáka, aby nedošlo k dojmu, že si protiřečíme s mou odpovědí na Wikipedie:Arbitrážní výbor/Odpovědna#Kdy budou ukončeny průtahy?. Martin má pravdu, že diskuse po Pastoriově vyjádření dál neprobíhala. Nicméně přesto se stalo toto vyjádření důvodem pro další pozdržení vydání stanoviska arbitrážního výboru, protože někteří arbitři na toto stanovisko výslovně čekali. Proto dostali prostor k tomu, aby stanovisko na základě tohoto vyjádření korigovali, což sice neučinili, ale čas na to byl potřeba. Okino 28. 4. 2009, 13:18 (UTC)

Je to tak moc?[editovat zdroj]

Ano, je to tak moc. Rovnost se na tomto projektu nepěstuje, rovný metr na všechny je zde dokonale neznámý pojem. To je mé největší zklamání po návratu. Nicméně, nebude to dlouho trvat, Okino a jeho kamarádi mé angažmá zde ukončí, takže se wiki vrátí do starých "dobrých" kolejí. —Guy Peters 29. 4. 2009, 19:35 (UTC)