Diskuse:Zákon o zásluhách Václava Havla

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Na tento článek je přesměrováno Lex Havel. Chci se zeptat odborníků, jestli se tak taky neříkalo zákonu, podle kterého byl po válce Havlovu strýci Milošovi znárodněn majetek vč. Barrandova (myslím, že jsem to kdysi na internetu takto nějak viděl, po vzoru Lex Schwarzenberg). --Gumruch 31. 12. 2011, 21:35 (UTC)

Jako jediný kvalitní zdroj jsem našel, že šlo o ojedinělé pojmenování zřejmě treuhändera (zde). Což mi na např. rozcestník vzhledem k převládajícímu, byť poslední dobu, významu přijde málo. Co myslíte? fext 31. 12. 2011, 23:14 (UTC)
Na rozcestník jsem ani nemyslel, spíš sem umístit šablonu {{Různé významy}} s nějakým takovýmto obsahem: Na tento článek je přesměrováno Lex Havel. O zákonu, kterým byl znárodněn majetek strýci Miloši Havlovi pojednává článek XY. Jenom nevím, jaký by byl název článku o onom „znárodňujícím“ zákonu. --Gumruch 31. 12. 2011, 23:23 (UTC)
Mě by to vůbec nevadilo, ale právě co jsem z toho odkazu pochopil, tak „lex Havel“ bylo pojmenování antedatace ustanovení treuhändera od nějakého komisaře Glesgena či koho. Pokud to ovšem dobře chápu v tuto pozdní hodinu :-) fext 31. 12. 2011, 23:27 (UTC)