Diskuse:World Wide Web

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proc je tam ze na internetu fungovaly i jine sluzby? Ony snad uz nefunguji?

Dobrý postřeh. IMHO je ona poznámka zavádějící a vlastně i technicky nepravdivá (<technicky-zargon>není nutné rozlišovat služby podle hostname, když jsou stejně odlišeny standardním portem</technicky-zargon>), že ji raději odstraním Koles 13:39, 10. 5. 2007 (UTC)

WWW je více zkratek, chce to rozcestník[editovat zdroj]

Nazdárek, WWW je více zkratek, chce to rozcestník. Já moc nemám zkušenosti s editací Wiki, takže ho zařizovat nebudu. Proč o tom píšu je, že jsem hledal něco o World Weather Watch (WWW), což tu není - možná bych o tom pak mohl napsat.. crysman 13:57, 7. 11. 2007 (UTC)

Ještě než se do toho pustím, nabídnu dvě alternativy:
  1. Buď článek WWW předělat na rozcestník
  2. Anebo WWW bude i nadále fungovat jako přesměrování na World Wide Web s tím, že v hlavičce článku World Wide Web bude Různé významy WWW (rozcestník)
Prosím aby se vyjádřilo víc lidí, kterou volbu kdo preferuje. Záleží na tom, v jakém významu se zkratka WWW převážně v češtině používá. --slady 18:50, 7. 11. 2007 (UTC)
Pro variantu 2). jelikož je www je nejznázmější ze zkratek, takřka tak známá, že se ani nemusí rozepisovat pro určení významu (narozdíl třeba od World Weather Watch). --Li-sung 18:57, 7. 11. 2007 (UTC)
Taky jsem pro dvojku - z výše uvedeného důvodu. Vzhledem k tomu, že na anglické verzi Wiki jsou "rozumné" výše zmíněné WWW zkratky právě dvě, myslím, že to je vhodné řešení i do budoucna. Dokud se neobjeví další WWW, není důvod mít (1) - "veliký rozcestník" --crysman 08:21, 8. 11. 2007 (UTC)
OK, předpokládám tedy, že se tímto došlo konsensu, takže si vyhrnu rukávy a jdu na věc. --slady 08:26, 8. 11. 2007 (UTC)