Diskuse:Woodrow Wilson

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele 31.31.234.252 v tématu „Jeho rasistická minulost

Nedostatečně zdrojováno[editovat zdroj]

Článek je hezký a pro nějakou učebnici pro střední školy by byl ještě dost dobrý. Ale v encyklopedii se musí důsledně zdrojovat: na tak rozsáhlý historický článek je pouhá jediná řádková reference a jen na konci hromadný odkaz na pět zdrojů bez rozlišení, co je ze kterého čerpáno, málo. Zejména u tak kontroverzní postavy, jakou je Wilson, kde se hodnocení pohybují v rozmezí od absolutní glorifikace až po odsudky. --ŠJů 7. 9. 2009, 16:12 (UTC) Dostal jsem se k tomu samozřejmě tak, že jsem kdesi četl, jak se někdo odvolává na Wikipedii, a někdo jiný opáčil "do Wikipedie může psát každý, tam se toho napíše". Tedy přesně příklad, kdy si Wikipedie dělá ostudu. --ŠJů 7. 9. 2009, 16:13 (UTC)

Toto je naprostá hrůza zase paskvil dějin

V té době byla také zachycena nóta, kterou poslal německý ministr zahraničí Zimmermann velvyslanci v Mexiku Eckhardtovi. Obsahovala návrh nabídnout Mexiku Texas a Nové Mexiko pokud zaútočí spolu s Německem na Spojené státy. To byla poslední kapka.


- Skutečnost byla že žádný dopis do Mexika nedošel jednalo se o nótu z Německa obsahující snahu o udržení USA v neutralitě a pokud by USA vyhlásila válku Centrálním mocnostem tak za připojení Mexika do války by obdrželo Mexiko nárok na Texas a Nové Mexiko. Jelikož VB potřebovala USA do války zveřejnila že zpráva byla odeslána z velvyslanectví v USA do Mexika i přes to že z USA nikdy odeslána nebyla.

Jeho rasistická minulost[editovat zdroj]

Zajímal by mne jeho podíl na postoji k prohloubení rasismu v USA.Není o tom v jeho životopisu žádná zmínka.--31.31.234.252 28. 6. 2020, 00:06 (CEST),josefina,27.6.2020Odpovědět