Diskuse:Volná myšlenka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud vím, jakási personální kontinuita existuje, protože profesor Doležal byl členem Volné myšlenky již před válkou.

Právní kontinuita zde není (ne pochybná, ale žádná). Tato otázka podle mého názoru není nijak zajímavá, protože nehrozí, že by jí chtěl parlament restituovat majetek.

Náhodou jsem se s jejími členy setkal na jedné akci, kterou Volná myšlenka spolupořádala. Můj dojem je, že má cca 5 nijak aktivních členů, dva z nich jsou prostými členy KSČM (ne, Grebeníček tam není), čímž se nijak netají, "kritikům" do toho také je pendrek, KSČM je jedna z parlamentních politických stran.

Mimochodem, nedělal jsem v tomto ohledu žádné statistiky, ale to mi ukažte spolek, kde nejsou členové nejpočetnější politické strany.--Jvano 07:39, 20. 9. 2005 (UTC)

Nevím , jaký je aktuální stav, ale minimálně ještě nedávno sídlila zadarmo v budově patřící KSČM. Na její provázanost s KSČM si stěžují i její příznivci, jak si můžete zjistit na jejích vlastních stránkách... Cinik 08:10, 20. 9. 2005 (UTC)

Volná myšlenka vs. volnomyšlenkářství[editovat zdroj]

Tato wiki stránka je označená za český překlad anglické wiki stránky "free thought", což je text o myšlenkovém směru, ne konkrétní organizaci. Navrhuji změnit strukturu tak, že na anglickou stránku "free thought" bude odkázaná stránka "volnomyšlenkářství", která bude mimo jiné obsahovat odkaz na stránku "volná myšlenka". -- Tento komentář byl přidán 25. 10. 2006