Diskuse:Veselí nad Moravou

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Hnetubud v tématu „Sedm divů města

Turak (diskuse) 9. 4. 2012, 16:08 (UTC)Musím říct,že minimálně polovina z těch "7 divů" už aspoň půl století neni platnáTurak (diskuse) 9. 4. 2012, 16:08 (UTC)

Dobrý den, těší nás, že vás zaujal článek o Veselí nad Moravou na Wikipedii, a to konkétně sekce "sedmi divů města", kterou jsem sem podle novinového článku (na který je v článku odkaz) přidával právě já. Také je mi známo, že většina ze zmiňovaných divů již nestojí - ostatně i v článku samém se to píše: "[...] sedm objektů, z nichž jen po nemnohých se zachovaly stopy až do dnešní doby." Proto si myslím, že v textu je všechno v pořádku, souhlasíte? Pokud máte nějaké další návrhy na vylepšení článku, editujte se odvahou! S pozdravem Blahma (diskuse) 10. 4. 2012, 00:03 (UTC)

K seznamu "sedmi divů" byla už podruhé vznesena námitka. Na ni jsem odpověděl na diskusní stránce příslušného anonymního uživatele. Blahma (diskuse) 2. 5. 2012, 00:41 (UTC)

Sedm divů města[editovat zdroj]

V bodě číslo 5 je uvedena socha.Myslím,že je to omyl.Podle mne tam má být-cesta,po které se nechodí.Byla to cesta od novinového stánku po sts.Původně mněla vést k tomu hřbitovu,na kterém se nepohřbívá.--83.208.73.34 7. 6. 2012, 08:56 (UTC)

Dobrý den. Podle uvedeného zdroje je pátý bod správně. Pokud máte ke své informaci důvěryhodný zdroj, tak text v článku můžete upravit. S přáním krásného dne --Jana Lánová (diskuse) 8. 6. 2012, 08:09 (UTC)

Jelikož došlo ke smazání z článku a nejsem s jistý, zda je to úplně encyklopedická informace, kopíruji původní obsah. JAn (diskuse) 4. 12. 2019, 09:34 (CET)Odpovědět

Sedm divů města Veselí nad Moravou[editovat zdroj]

Lidovou tvořivostí vznikl ve druhé polovině 20. století převážně ústně předávaný seznam sedmi nedokončených městských staveb, často projektů typických pro tehdejší komunistický režim realizovaných např. v Akci Z, jehož cílem bylo sebekriticky (či kriticky směrem k vládnoucímu režimu) poukázat na tyto nenaplněné stavební záměry, z nichž mnohé byly pro město rozměrů tehdejšího Veselí nad Moravou předimenzované. Na tento seznam bylo po vzoru sedmi divů světa zařazeno sedm objektů, z nichž jen po nemnohých se zachovaly stopy až do dnešní doby. Mezi sedm divů města Veselí se tak podle jedné z jeho verzí řadily:[1]

  1. hřbitov, kde se nikdy nepohřbívalo,
  2. semafory v centru, které nikdy neřídily dopravu,
  3. komín, z něhož se nikdy nekouřilo,
  4. lávka přes nádraží, přes kterou se nechodilo (mezi ulicemi Národních mučedníků a Kollárova),
  5. socha Klementa Gottwalda, která nikdy nedoputovala na svůj podstavec,
  6. kino, v němž se nepromítalo,
  7. a koupaliště, ve kterém se nekoupalo.
Asi by se pánovi z městského úřadu mohlo vysvětlit, že wikipedie není cenzurována.--Hnetubud (diskuse) 6. 12. 2019, 14:20 (CET)Odpovědět

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Veselí nad Moravou. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 6. 9. 2018, 16:47 (CEST)Odpovědět

  1. FOJTÍKOVÁ, Lenka. Město přišlo o jeden ze sedmi divů města. Veselské listy. Březen 2007, s. 4. Dostupné online.