Diskuse:Výstaviště Praha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Hejhulák v tématu „Holešovice v Bubenči

Pardon ale jaktože víte o požáru před jeho začátkem?

v historii je UTC čas, takže se to zdá jak dvě hodiny před tim, než se to uložilo... --Chmee2 16. 10. 2008, 22:41 (UTC) (opravil Miraceti 17. 10. 2008, 06:35 (UTC))

Průmyslový palác je pouze jedna z částí Výstaviště Praha.--Svajcr 17. 10. 2008, 17:36 (UTC)

To je jasné, nicméně to neznamená, že musí mít vlastní článek (může, ale nemusí - je lepší mít jeden lepší článek než dva horší). A navíc to sloučení má být spíše dočasné, než se článek ustálí a rozšíří. Před sloučením se přidávaly aktuality do obou článků a začínal v tom být binec. Miraceti 20. 10. 2008, 06:10 (UTC)

Holešovice v Bubenči[editovat zdroj]

Drobná otázka: nestálo by za úvahu nějakým způsobem vyřešit skutečnost, že Výstaviště Praha-Holešovice není v Holešovicích ale v Bubenči? Myslím tím, že název článku je z pohledu správního rozdělení (katastrálního území) trošku zavádějící. Zdraví --Gampe 28. 5. 2009, 11:01 (UTC)

Výstaviště leží v Holešovicích, protože přiléhá k zastavěnému území Holešovic (a hranice městské části Praha 7 to naštěstí respektují; stejně tak k městské části Praha 7 patří severozápadní segment zástavby Letné, ležící bohužel rovněž v katastrálním území Bubeneč). S Bubenčem má Výstaviště společný pouze ten katastr.Hejhulák 24. 5. 2010, 21:43 (UTC)
Ještě jedna věc, nemám nic proti Bubenči, bydlím tu (tedy v opravdovém Bubenči, tzn. přiléhajícím k západní straně Stromovky) a právě proto těžce nesu, když jsou za něj (z důvodu hranic kdysi dávno vzniklých, a tedy dnešní realitu nereflektujících katastrů) vydávána i území tvořící jednolitý celek s Holešovicemi. 89.176.251.148 25. 5. 2010, 10:08 (UTC)

Milí kolegové, zlobit se proto, že Výstaviště (stejně jako celá Stromovka) leží v katastrálním území Bubeneč a nikoliv Holešovice mi přijde podobně užitečné, jako se zlobit, že Česká republika nesahá od Baltu k Jadranu. Je to prostě historickým vývojem a platnými zákony daný stav. Změny jsou možné podle § 22, č. 26/2007 Sb. ve znění pozdějších předpisů (Vyhl. 49/2009 Sb.). Zdraví --Gampe 25. 5. 2010, 14:21 (UTC)

Kvůli hranicím katastrálním územím se nezlobím, protože jejich měnění je (např. kvůli stabilitě čísel popisných) nevhodné. Mrzí mě jen, když si lidé neuvědomují, že jde o relikt, a zaměňují je se čtvrtěmi (pak jsou např. schopni nazývat severní polovinu souvisle zastavěného území Komořan Modřany, jižní polovinu sídliště Bohnice (které sousedí s Bohnicemi, nikoli s Trojou) Troja apod). Někteří z nich, včetně uznávaných odborníků [1] pak bohužel na toto pomýlené pojetí čtvrtí roubují otázky identity. Zdraví Hejhulák 26. 5. 2010, 11:00 (UTC)

K současnému stavu stránky Výstaviště Praha-Holešovice: kdyby Výstaviště patřilo nejen do historického, ale i skutečného, reálného Bubenče, byla by jádrem takového Bubenče Stromovka, což je samozřejmě nesmysl, Výstaviště leží v Holešovicích. Hejhulák 16. 7. 2011, 15:07 (UTC)

Nepodložených "kdyby" bychom mohli vyprodukovat spousty - jednoduše doložitelný jednoznačný fakt ovšem je, že Stromovka dnes patří k Bubenči. Na druhou stranu je nepopiratelný fakt, že výstaviště je běžně označováno jako holešovické. Což je svým způsobem podobný případ jako Malostranský hřbitov či mnohá nádraží, která jsou označena názvem jiného sídla, než na jehož území leží. --ŠJů 17. 7. 2011, 00:17 (UTC)
K jádru Bubenče patří Místodržitelský letohrádek, jehož je celá Královská obora (včetně části vyčleněné pro výstaviště) historickým příslušenstvím. Považovat de facto zámeckou oboru za součást jádra obce (dnes čtvrti) až tak absurdní není. Od bývalého jádra Holešovic (ze kterého prakticky nic nezbylo) ji odděluje státní dráha (dnes 091), od bývalých Buben (dnes součásti Holešovic) je Bubeneč oddělen Veletržní ulicí, Buštěhradskou drahou a ulicí U výstaviště. Těžko mluvit o nějaké "jednolitosti" s Holešovicemi. Naříkání, že půlka Bubenče leží bohužel v Bubenči, na tom nic moc nezmění. Bude-li někdy Bubeneč Holešovicemi i formálně anektován a pohlcen tak, jak se to stalo Bubnům, potom možná bude i výstaviště v Holešovicích, pokud do té doby neshoří. --ŠJů (diskuse) 24. 12. 2012, 01:42 (UTC)

Právě že půlka oficiální Bubenče neleží reálně v Bubenči, nýbrž v Holešovicích. A není důvod, aby byl Holešovicemi anektován skutečný Bubeneč - tedy cca ta zastavěná část katastru Bubenče, která leží na SZ od ulice Nad Královskou oborou. Skutečný Bubeneč totiž leží úplně mimo Holešovice. Pokud by mohl být něčím anektován, pak leda Dejvicemi...Hejhulák (diskuse) 3. 3. 2015, 22:04 (CET)Odpovědět