Diskuse:Vítkov (Pražská plošina)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Domnívám se, že jezdecká socha Jana Žižky na Vítkově není největší jezdeckou sochou na světě; tou je patrně 40-ti metrová Čingischánova socha v mongolském kraji Chantij. Nicméně v době svého vzniku byla socha Jana Žižky dost možná opravdu největší. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 193.86.108.103 (diskusebloky) 13:27, 23 červenec 2008 (CE(S)T)

Přejmenování[editovat zdroj]

Navrhuji přejmenovat zpět na původní název Vítkov (vrch). Vzhledem k tomu, že je třeba rozlišit tento vrch pouze od sídelních celků a nikoliv od jiných vrchů či hor (viz Vítkov (rozcestník)), je typ objektu nejvhodnějším a postačujícím rozlišovačem, od žádného kopce Vítkova v jiném geografickém celku jej není třeba rozlišovat. „Vrch Vítkov“ je navíc ustálené a vžité označení tohoto kopce, zatímco Pražská plošina je termín z obecně nevžitého uměle vytvořeného systematického členění, navíc název plošiny je pro specifikaci kopce nepříliš vhodný. Přesun na rozlišovač Pražská plošina zde ani nebyl řádně navržen a diskutován a ve shrnutí editace Mirek256 psal cosi o "dohodnutém názvu", aniž by odkázal na nějakou diskusi. --ŠJů 7. 9. 2010, 21:07 (UTC)


Diskuze proběhla již v roce 2008 zde, *[1] ale pravd Vy jste se jí nezúčastnil. Dohodlo se, že u kopců bude rozlišovač geomorfologická jednotka. A ostatní zůstane jako přesměrovaní(hlavně nadmořská výška kopce). I když Vítkov se opravdu v Česku žádný jiný kopec nejmenuje. A dál jde o to, zda článek je o kopci, či jiných věcech, které tam jsou, ale když zde dáme do závorky vrch, bude to nesystémové. --Mirek256 7. 9. 2010, 21:25 (UTC)