Diskuse:Tramvajové nehody v Praze

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele ŠJů v tématu „Kritéria pro výběr nehod

nepřehlednost[editovat zdroj]

článek působí dost nepřehledně kvůli velké kvantitě textu, taublka podobná seznamu železničních nehod by byla asi vhodnější pro přehlednost :) , --Quentar 30. 8. 2008, 11:11 (UTC)

Prázdný článek je nejpřehlednější :-) Text by jistě šlo různými způsoby zpřehlednit, ale nemělo by se tak dít na úkor obsahu. Formát článku by měl být schopen o jednotlivých událostech pojímat další informace vždy do té míry, dokud jich není dost na vyčlenění do samostatného článku. V případě většiny uvedených pražských tramvajových nehod nelze se samostatným článkem počítat. --ŠJů 30. 8. 2008, 16:05 (UTC)

Internetově dostupnými zdroji nejsou dostatečně pokryty nehody zejména z druhé poloviny 80. let a 1. poloviny 90. let – matně si vzpomínám na pár výrazných nehod, ba i s několika mrtvými (např. u vjezdu do vozovny Motol), o kterých se mi nepodařilo na internetu najít ani ťuk. Média to tehdy ještě tolik nerozmazávala a Drážní inspekce ještě neexistovala. --ŠJů 30. 8. 2008, 16:11 (UTC)

Kritéria pro výběr nehod[editovat zdroj]

Původně byl článek určený k tomu, aby zmiňoval pouze historicky a encyklopedicky významné nehody. Nehod s účastí tramvaje je v Praze ročně řádově kolem 500 ([1]) – není účelem článku, aby byl jejich kompletní dokumentací. Dokonce si myslím, že do něj nepatří každá nehoda, která se mihne v novinových zprávách nebo kde je pár zraněných. Zkusme společně najít nějakou alespoň přibližnou laťku významnosti. Jsou nehody legendární, které se zapíší do dějin a vyprávějí si o nich generace tramvajáků i místních obyvatel, a pak nehody tak nějak tuctové. Jedním z měřítek může být například počet mrtvých či velikost škody, ale mezi zajímavé nehody patří i mnohá kuriózní vykolejení, která se udála třeba i bez zranění. Těžko najít nějaké objektivní kritérium a subjektivní hodnocení se může lišit, ale zkuste si vždy před přidáním další nehody do článku položit otázku, jestli i tato nehoda patří mezi ty, které z té šedi stovek nehod něčím vybočují. --ŠJů (diskuse) 21. 4. 2019, 20:33 (CEST)Odpovědět