Diskuse:Termoelektrický jev

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chtěl bych poprosit nějakého fyzikálně zběhlejšího kolegu, aby zkontroloval a doplnil tento článek. Já fyzik nejsem a tento článek jsem přeložil z anglické Wikipedie v podstatě jako součást své školní práce. Přesto doufám, že nějaká informace je lepší než žádná.

Po zkontrolování, příp. doplnění článku bude možno smazat šablonu úpravy, pahýl, či obě. --Milhaus 20:14, 3. 12. 2006 (UTC)

Zbezne jsem se dival na ten Seebeckuv jev a zda se byt v poradku. Jeste by stalo za zminku uvest prakticke pouziti. Co vim, tak treba jako prvky, ktere se pouzivaji pro Akumulaci tepla změnou skupenství - nosne medium treba parafin atp. Asi by stacilo prelozit i ten zbytek clanku, co se tam pise : The Seebeck effect is commonly used in a device called a thermocouple... This is also the principle at work behind thermal diodes and thermoelectric generators..
Pojednava o tom i http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumentace/ART652-Peltierovy-termobaterie.html 195.178.88.233 10. 12. 2008, 09:37 (UTC) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Hondrej (diskusepříspěvky) .