Diskuse:Televizní práva

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tipy - projekt Kvalita[editovat zdroj]

Nejsem také právník ani ekonom, tak i moje náměty k článku jsou spíš formální:

  • Delší úvod
  • Popsat, jak se s těmi právy obchoduje (kdo prodává, kdo kupuje, jak se stanovuje cena či jak se vybírá z různých nabídek v případě exkluzivních práv, v jak velkých blocích se ta práva prodávají, kdo jich v ČR kupuje nejvíc a za kolik)
  • Nějaký obrázek by nebyl?

Jinak OK, --Ioannes Pragensis 11:43, 22. 11. 2007 (UTC)

Bohužel k tomu už nejsem schopnej doplnit informace, které by byly obecně platné. Sice se pohybuju v oboru, ale ne tak blízko. A už vůbec nejsem právník, neznám ani pořádné zdroje k tématu. Na cizích Wiki jsem navíc žádný článek, ze kterého by se dalo aspoň jako z inspirace vycházet, nenašel (nejlépe snad en:Broadcasting of sports events. Takže myslím, že další doplnění bude věcí budoucnosti a někoho jiného. V podstatě prosím spíš jen o to, aby někdo odstranil případné hrubé chyby. Okino 12:54, 22. 11. 2007 (UTC)
Já myslím, že to bude dobré. Asi by se k tomu po té právní stránce dalo napsat víc, ale podle mne i když se to jmenuje "práva", je to především otázka mediální a marketingová, a samozřejmě tedy ekonomická. Což v tom článku je. Zdravím,--Ioannes Pragensis 20:39, 22. 11. 2007 (UTC)
Třeba ještě na něco narazím a doplním. Něco navíc třeba bych i věděl, ale bohužel by to byl jen vlastní výzkum. Ale tak jako tak bych uvítal, kdyby to zkouknul právník, právě v tom úvodu můžou být nesmysly. Okino 20:50, 22. 11. 2007 (UTC)