Diskuse:Tatranky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Počet vrstev[editovat zdroj]

Podle [1] byly tatranky šestivrstvé. Nyní jsou pětivrstvé. Hledal jsem tedy informace na téma, kdy se počet vrstev snížil. Na přímý dotaz ve firmě Opavia, která je nástupcem Čokoládoven, mi Mária Sedlická odpověděla, že podle pamětníků "Tatranky měly vždy 5 vrstev, myslím Tatranky Opavia".

Firma Opavia ale vznikla až v roce 1998 nebo 1999 (dle obchodního rejstříku). Navyklý na různé marketingové triky a jazyk politiků jsem si hned uvědomil, že klasické "tatranky" a "Tatranky Opavia" nemusejí znamenat to samé. Pracovní hypotéza tedy v tuto chvíli je ta, že po změně Čokoládoven na Opaviu se snížil počet vrstev (zřejmě se zachováním ceny). Slovenské tatranky, které se dají u nás občas koupit, jsou o poznání tlustší (řekl bych, že jsou tlusté normálně, jak je znám ještě z dětství).

Jelikož jsem nyní v zahraničí a nemohu koupit žádné tatranky, prosím někoho, jestli by si nekoupil nějaké jiné tatranky než od Opavii a spočítal vrstvy, případně je i vyfotil. A nemá náhodou někdo fotku tatranek z konce 80. let, případně začátku let devadesátých? --Luděk 10:16, 2. 10. 2006 (UTC)

Našel jsem obrázek starých tatranek. Bohužel počet vrstev je nezřetelný, ale tloušťka by se dala porovnat dle poměru stran :) Tlusťa 10:41, 2. 10. 2006 (UTC)

Pěkné. Škoda, že není vidět údaj o hmotnosti. Současné od Opavii mají 50 g. --Luděk 11:10, 2. 10. 2006 (UTC)

Dneska ráno jsem měla tradicionalisticky se tvářící tatranky ze Slovenska (průhledný obal se zeleným písmem, stylizovanej obrázek hory a nějaká kytka) a měly ty vrsty jenom 4. Hmotnost myslím 33 g. Pandalf 31. 12. 2009, 06:36 (UTC)