Diskuse:Stejnosměrný motor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Milan Keršláger v tématu „Sloučení

Sloučení[editovat zdroj]

Nevidím jediný důvod, proč by článek v současné podobě měl zůstat samostatně. Jedině kdyby se část o komutátorových motorech vytrhla z článku Elektromotor a zařadila sem. --David Jaša 25. 10. 2008, 18:57 (UTC)

Jsem proti slucovani. Za spravnejsi povazuji presunout sem z Elektromotoru text tykajici se stejnosmernych elektromotoru. A v Elektromotoru nechat pouze velmi strucne info, cim se stejnosmerne motory lisi od tech ostatnich a jak priblizne funguji a odkaz na tento clanek. --Jx 9. 11. 2008, 14:08 (UTC)
Ze nakonec, v nejakem idealnim stavu WP v budoucnu, bude clanek Elektromotor jen zbeznym prehledem jednotlivych moznsti a ze ty jednotlive prinicipy a reseni mudou {{Podrobně}} rozebrany na jednotlivych strankach, to je nam tu asi jasne vsem, ze?
Ted ale co s momentalnim stavem... Tenhle clanecek je pahyl, podklady k vyreseni mame, resit by se to ted uz melo.
  • a) Chceme to mit "unifikovane" vsechno v jednom, s tim, ze jeste neverime, ze uz mame na to, aby se ten obr rozbijel zrovna ted (o heslo po slouceni neprijdem, bude redirekt),
  • b) nebo je tohle prave ten okamzik zacit rozbijet a pouzivat ten parek sablon {{Podrobně}} + {{Hlavní článek}}?
Spis se tedy zeptam: Chcete to zrovna "vyresit" "honem tedka", nebo uz vite, ze tomu opravdu date ten cas na zkompletovani? Chapu obe reseni: Poradne rozdeleni by nas posunulo blize k idealu, ale kdyby to melo byt nejake odbyti, to radeji sloucit.

Kdo tomu venuje svuj cas? Vime to uz ted predem? (sice je to muj obor, ale cas neslibuji, tak uz mlcim). Jestli mame timto zadanim povereneho dobrovolnika, jsem za rozdeleni. --Franta Oashi 6. 9. 2009, 21:41 (UTC)

Raději neslučovat, velké a obsáhlé články ztrácení na přehlednosti, preferuji kratší a výstižnější články. --Hapesoft 9. 10. 2009, 18:25 (UTC)

Historicky teď není vůbec jasné, jak zněl původní návrh, jak s čím se mělo slučovat. Binec. --Franta Oashi (diskuse) 21. 8. 2019, 17:26 (CEST)Odpovědět

Slučovat se tedy nebude − viz diskuze a EN verze článků (superčlánky nejsou žádoucí). Milan Keršláger (diskuse) 7. 3. 2020, 18:18 (CET)Odpovědět

Buzení statoru[editovat zdroj]

Článek v současné podobě kromě první deklarativní věty neobjasňuje, proč je ten motor stejnosměrný. Je to popis komutátorového motoru (jak už uvedl David Jaša), který při buzení elektromagnetem bude (podmíněně) fungovat i na střídavý proud. --Uacs495 1. 3. 2010, 18:14 (UTC)