Diskuse:Stan Wawrinka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesun na „Stan Wawrinka“[editovat zdroj]

Možná by stálo za to přesunout stránku na Stan Wawrinka (po vzoru např Andy Murray), když už je ta zkrácená podoba tak nějak oficiální ([1]) --Drecker (diskuse) 11. 6. 2014, 09:24 (UTC)

I když má v této chvíli Stana jen en wiki, tak skutečně došlo ke změně jména na ofic. profilech ATP a ITF, včetně zápisu turnajů, kde je už uváděn jen pod nickem Stan. Takže je jen otázkou času, kdy by se článek přesunul. Proto nejsem proti.--Kacir 2. 7. 2014, 22:15 (UTC)
Také si myslím, že by se to mohlo přesunout na zmíněnou stránku Stan Wawrinka. Je pravda, že Murrayho jméno Andy je pouze zkrácenina jména Andrew, ale taky si nepamatuji, že by si Murray už od juniorských kategorií nechával říkat Andrew, vždy to bylo jméno Andy a proto s ho i tak lidi zapamatovali a nikdo ani moc neví, že je to pouze odvozenina. Co se týče Stana Wawrinky, myslím si, že to není tak dávno, co si tak začal říkal. Pamatuji si, že ještě na Australian Open bylo u něj jeho delší jméno, teprve včera jsme si ale všiml, že ve včerejším zápase s Federerem u něj bylo jmémo Stan. Kacir už to taky zdůvodnil a myslím, že by byl na čase přesun. --Luksatka (diskuse) 3. 7. 2014, 07:44 (UTC)
Spíše ne, a měli bychom rozhodně počkat. Stan je móda, je to holt kratší, úřední jméno ve Švýcarsku je a zůstane nadále Stanislas. --Zbrnajsem (diskuse) 3. 7. 2014, 09:21 (UTC)
Myslím, že včera někde ale říkali, že už si to nechal oficiálně změnit a od French Open už je jenom Stan. A všude už se teď píše jenom Stan. Charliechytrak (diskuse) 3. 7. 2014, 09:38 (UTC)
Co to znamená, "někde říkali"? A kde oficiálně, u švýcarských úřadů? Dokud to nezmění de:wiki a fr:wiki, tak bych nedělal přesun. --Zbrnajsem (diskuse) 3. 7. 2014, 10:08 (UTC)
Komentátoři, včera během zápasu s Rogerem. Na stránkách ATP. Ale tak třeba si oni říkaj to samý a čekají až to změní ostatní. Charliechytrak (diskuse) 3. 7. 2014, 10:11 (UTC)
„Někde říkali“ znamená, že Stan oficiálně požádal ATP o změnu jména a ATP tak již učinilo. V neprofesionální sféře (v pasu, občance etc.) zůstane pod jménem Stanislas (stejně jako Andy Murray má v pase Andrew). Všechno je to popsané v odkaze co jsem nahoře psal, ale chápu, že ne každý umí německy. Jelikož je znám (zejména) díky svým tenisovým výkonům a v oblasti tenisu se oficiálně jmenuje Stan, tak jsem považoval (a stále považuji) za dobré stránku přesunout. A řídit se podle cizojazyčných wiki (zvláště v případě, kdy navíc ani nejsou jednotné - en:wiki) nepovažuji za dobrý přístup. --Drecker (diskuse) 4. 7. 2014, 20:59 (UTC)
Jen tak pro kolegu Dreckera: Já německy i anglicky umím poměrně hodně. --Zbrnajsem (diskuse) 4. 7. 2014, 21:13 (UTC)
Doufám, že jste si to nevyložil jako nějakou urážku nebo sarkasmus, nebylo to tak myšleno a pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám. Byl to jen prostý výtah obsahu zmíněného článku. --Drecker (diskuse) 4. 7. 2014, 21:16 (UTC)
Přesně, já bych ho klidně změnil, když jsem si pár článků jako třeba tenhle přečetl, tak jsem tam většinou psalo, že sám Stan požádal o změnu jména u ATP, aby se jeho jméno lépe vyslovovalo (hlavně na tiskových konferencích). I na jeho oficiálních stránkách už se uvádí jméno Stan. Já bych nečekal a klidně ho změnil, například Andy Murray zde na Wikipedii se taky nejmenuje Andrew Murray, ale je zde uváděn pod jeho přezdívkou Andy, kterou si taktéž prosadil. --Luksatka (diskuse) 3. 7. 2014, 10:40 (UTC)
Oficiální jméno není zase až tak důležité, to bychom museli mít článek nezvaný Norma Jeane Mortensenová. Dle WP:AT wiki preferuje očekávané pojmenování; v tomto případě imho není žádné jednoznačně zažité a preferované jméno. Věrohodné zdroje na používání zkráceného „Stan“ existují, a to včetně oficiálních profilů, takže se kloním k přesunu. Ve všech turnajích teď už budeme psát „Stan Wawrinka“. Museli bychom tedy odkazy v článcích pokaždé fixovat, což by nebylo dobré řešení.--Kacir 3. 7. 2014, 11:19 (UTC)