Diskuse:Správní obvod obce s rozšířenou působností Kladno

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka je nesprávně pojmenována. Neexistuje nic takového jako je "Správní obvod Kladno". -- Vít Zvánovec 15:10, 21. 1. 2005 (UTC)

A co tedy existuje? --Malýčtenář 15:18, 21. 1. 2005 (UTC)

Existuje Kladno jako obec s rozšířenou působností. Jeho městský úřad má stejně jako kterýkoliv jiný správní úřad územně vymezenou působnost, tedy správní obvod. -- Vít Zvánovec 15:34, 21. 1. 2005 (UTC)


Právě naopak, pane Zvánovče. Váš názor na celou věc mi připadá jako, cituji: "správní obvod = obec s rozšířenou působností". Vy jste svou úpravou zredukoval 48 obcí (včetně mého domova) na Kladno, s čímž nesouhlasím. Kladno je jen jednou ze 48 obcí, nad nimiž úředníci kladenského magistrátu vykonávají některé správní funkce.

potřebuji seznam obcí v každém správním obvodu těchto měst. Tudíž nějaká stránka jako "Správní obvod XY a "Správní obvod YZ" musí existovat. Správní obvody reálně existují, ať už se nazývají jakkoliv krkolomně. Já spadám bydlištěm v jedné z obcí zmíněného obvodu pod pravomoc kladenského magistrátu a nemohu si vymyslet, že chci vyřizovat úřední věci ve Slaném či Novém Bydžově. Kupříkladu obec Lidice patří do správního obvodu města Kladna; jistě nebudete tvrdit, že Lidice jsou ve městě Kladně. (Je-li správný název stránky "Správní obvod", to už je jiná věc, ale nějak pojmenovat jsem tu skutečnost musel.) Máte-li lepší výstižnější krátký název, sem s ním a změníme výraz "Správní obvod" na něco jiného.

1) Nechci zaplňovat přímo stránku Kladno seznamem obcí, k tomu má sloužit další stránka "Správní obvod Kladno". Jsem přesvědčen, že stránky typu "Správní obvod XY", využijí i další kolegové.

2) Když existuje seznam okresů (některé okresy už mají hotové vlastní seznamy obcí), měl by existovat obdobný seznam správních obvodů (opět se seznamy obcí).

P.S. Snažím se sledovat vývoj, ale mám poslední den nějaké problémy s připojením k síti. Proto, prosím, promiňte, pokud budu reagovat třeba s několikahodinovým zpožděním.

Miaow Miaow 17:55, 21. 1. 2005 (UTC)
Odpověď je na Diskuse:Seznam správních obvodů obcí s rozšířenou působností ČR. Jestli si myslíte, že postačí ke každé obci uvést výčet správních úřadů, které v ní sídlí, tak se Vás ptám, kde máte vodoprávní úřady, pozemkové úřady, katastrální úřady, finanční úřady . . . a dále snad zákon č. 320/2002 Sb. opisovat nemusím. -- Vít Zvánovec 13:05, 24. 1. 2005 (UTC)

Jestli se nemýlím, tak katastrální a finanční úřad nemají s kladenským magistrátem nic společného. Miaow Miaow 13:12, 24. 1. 2005 (UTC)

To je pravda, jenže Vy jste chtěl psát o všech správních úřadech sídlících v Kladně. -- Vít Zvánovec 13:29, 24. 1. 2005 (UTC)
Tak to zas přece jenom ne, psát o všech jsem v úmyslu neměl. To zřejmě dovozujete na základě toho nepřesného názvu. Zatím jsou tu (alespoň částečně) zahrnuty ty oblasti správy, které mají souvislost s oním "rozparcelováním" ČR na 205 obvodů. Územní působnost jiných institucí bych zatím ponechal stranou. Ostatně malé i velké mapy různých vydavatelů, znázorňující dělení "205" jsou nyní běžně nabízeny v knihkupectvích a prodejnách map, z čehož soudím, že toto rozdělení (byť mně osobně nesympatické) je předmětem zájmu veřejnosti a nemůžeme je pominout. Naopak, mapu znázorňující působnost katastrálních úřadů, mi zatím nikdo vnucovat nezkoušel. ;-) Nyní mne, prosím, na několik hodin omluvte; večer budu opět "on-line". Miaow Miaow 14:07, 24. 1. 2005 (UTC)
No, už jsem viděl mapu ČR se správními obvody pověřených obecních úřadů. Přesto mi i nadále uniká smysluplnost článku o obecních úřadech obcí s rozšířenou působností. Není to jednotka územní správy. -- Vít Zvánovec 14:20, 24. 1. 2005 (UTC)

Upravit název[editovat zdroj]

Vizte hesla správní obvod a územní jednotka. -- Vít Zvánovec 10:48, 14. 7. 2005 (UTC)