Diskuse:Snowboarding na Zimních olympijských hrách 2014 – snowboardcross ženy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele InternetArchiveBot v tématu „Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)

Revertační válka[editovat zdroj]

Nechci porušovat pravidlo WP:3RR, znám jeho smysl, tyto války nevyhledávám. Přesto, editace kolegy LV-426 považuji za nekonstruktivní, od odstraňování zdrojovaných informací [1], až po IMHO zbytečnou změnu [2]. Ti medailisté je snad označení jak pro muže tak i ženy, naopak „česká medailistka“ předpokládá, že před vítězkou vyhrály čtyři další ženy (včetně Rašky a Valenty), viz formulace: „pátým olympijským vítězem“, která zohledňuje i mužské vítěze.
Z poslední doby podobný revertační styl ze strany kolegy LV-426 proběhl v hesle Claudia Cardinale. Upozorňuji, že pokud nebude určena za jedinou správnou formulaci ta, u které provedl kolega změnu, nebo dosažen konsenzus na takovou formulaci, považuji za přirozené ponechat původní verzi, jak je to na Wikipedii zvykem.--Kacir 22. 2. 2014, 23:44 (UTC)

Ani já nechci porušovat žádná pravidla wikipedie. Nicméně formulace: "Samková se stala pátým medailistou" podle mě není správná. Správně by mělo být "Samková je pátou medailistkou". Navíc je to článek o snowboardu na hrách, a vypisovat sem všechny české zlaté medailisty sem moc nepatří. Ale budiž, nechal bych to tam. A tahat do této diskuze staré problémy a moje revertační styly, mi přijde podpásovka od kolegy Kacire, to sem opravdu nepatří.--LV-426 (diskuse) 23. 2. 2014, 07:24 (UTC)
V dané větě praktikuješ dva protichůdné přístupy. Na jedné straně vyžaduješ přesnost formulace u „individuální“ [3] – nic proti tomu, je to správné (jen nebylo třeba hned kompletně mazat celou informaci, stačilo doplnit jedno slovo jako jsi učinil zde). Ihned v další části se ale sám dopouštíš nepřesnosti, tedy toho na co jsi upozornil u „individuální medaile“. Samková není pátá česká zlatá (individuální) medailistka, ale vzhledem k tomu, že před ní vyhrály pouze dvě ženy – medailistky, tak je fakticky třetí zlatou medailistkou. Mezi medailistky nelze počítat Rašku ani Valentu, na tom snad panuje shoda.
Mohl jsem přímo citovat zdroj Ministerstva obrany, kde je to správně uvedeno v té formě, jíž jsi odstraňoval. Ono stačilo nemazat původní text z článku, který byl opatřen zdrojem a stačilo doplnit kouzelné slovo „individuální“, protože daná věta zněla neutrálně: …Samková vybojovala páté zlato…. Tedy právě tak, jak formulují servery (zdroje), které se tím vyhýbají spojení „pátá zlatá medailistka/vítězka“. Věřím, že taková formulace je přijatelná.--Kacir 24. 2. 2014, 02:45 (UTC)

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Snowboarding na Zimních olympijských hrách 2014 – snowboardcross žen. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 4. 9. 2018, 20:29 (CEST)Odpovědět