Diskuse:Simeon (arcibiskup)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Informace v článku jsou poněkud zavádějí. Dovolil bych si je uvést na pravou míru. Synod sesadil Simeona až poté co zasedání Synodu bylo formálně ukončeno a Simeon tedy toto zasedání opustil. Sesazení tedy proběhlo nekanonickým způsobem, což potvrdil i nejvyšší představitel Pravoslavné církve ve světě Konstantipolský patriarcha Bartoloměj. Díky tomu metropolita Simeon nebyl nikdy sesazen řádným způsobem a reprezentuje tedy Pravoslavnou církev v Čechách a na Slovensku. tyto informace se dají dohledat na stránkách http://pravoslavnacirkev.info/index.php

Miroslav Neumaier
Nic Vám nebrání to přepsat tak, aby to odpovídalo podle Vás správnému pohledu. Celá ta situace je poněkud zmatečná (jedna strana tvrdí to, druhá ono - a článek, myslím si v současné podobě nehodnotí, která strana má pravdu), a člověk "zvenku" se v ní nemusí úplně přesně orientovat. S pozdravem --Vianney (diskuse) 23. 1. 2014, 06:27 (UTC)
Nesouhlasím, synod dal najevo jasně svoji vůli, přít se o tom, kdo komu udělil nebo neudělil slovo je zbytečné. Vl. Simeon byl sesazen zcela oprávněně. Ale domnívám se, že k těmto diskusím tento prostor neslouží. Jinak vámi uváděné www.stránky jsou jakési neoficiální stránky, které presentují pouze značně zkreslené a účelově vybrané informace. Oficiální stránky církve (pražské eparchie) jsou www.pravoslavnacirkev.cz Jakub Jiří Jukl (diskuse) 1. 9. 2014, 12:49 (UTC)