Diskuse:Seznam politických stran a hnutí v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele MMN v tématu „Smazání sloupce „Politická pozice stran (L-P)“

Prosím, dejte sem odkazy na všechny strany. Dík

Vymezení hesla[editovat zdroj]

V úvodu hesla by mělo být psáno (vypadá to tak podle obsahu), že se jedná o seznam politických stran České republiky po roce 1989. Ale pokud je úmysl zakladatele jiný (třeba včetně historických českých stran před rokem 1918, pak tím spíš upřesnit mantinely. A zda se jedná jen o strany uznané (kým), celostátní, či samozvané nějaké skupiny. Prostě každý Seznam na wiki se má před doplňováním jednoznačně vymezit.--Zákupák 18:00, 19. 6. 2008 (UTC)

Je to pravda, výraz "českých" je zavádějící, navrhuji změnit název článku na Seznam politických stran České republiky.--Senimo 21. 8. 2009, 08:18 (UTC)
Ano, není nač čekat, faktická přesnost je nutná. Do vytvoření článku, který bude popisovat i historické strany nechám přesměrování. --Kacir 21. 8. 2009, 08:23 (UTC)
Jen dodám, že toto je "očekávaný název", který splňuje podmínky wikipedie, jinak ten název není zcela přesný, protože se nejedná jen o politické strany... tedy úplně přesně by mělo být "Seznam politických subjektů...", což je ovšem méně očekávaný název. --Kacir 21. 8. 2009, 08:30 (UTC)

Seznam stran u MV[editovat zdroj]

Viz [1]. BTW, ideální by bylo, kdyby ten seznamobsahoval odkaz na registraci a domácí www. --Nolanus C 1. 10. 2010, 20:33 (UTC)

Má smysl tento značně viditelný sloupec s obrázky, když pod svobodnou licencí jej uvolní tak dvě-tři strany? --94.199.40.135 3. 8. 2011, 14:15 (UTC)

Přidat sloupec "Ideologie"[editovat zdroj]

Sloupec "Politická pozice stran (L-P)" je dle mého názoru nedostačující, protože až moc zjednodušuje rozdělení politického spektra na jednu osu, levice-pravice, a tím komplikuje rozlišení mezi stranami (např. liberální vs libertariání). Pro lepší znázornění je rozlišování dvou-osé (např. Nolanův diagram). Proto navrhuji přidání dalšího sloupce, kde by byla vypsána ideologie jednotlivých stran. Stávající sloupec L-P bych prozatím ponechal. --Jozda (diskuse) 25. 1. 2016, 19:07 (CET)Odpovědět

Smazání sloupce „Politická pozice stran (L-P)“[editovat zdroj]

Smazal jsem ze seznamů sloupce „Politická pozice stran (L-P)“, neboť údaje byly zcela neozdrojované, působily na první pohled arbitrárně a byly v rozporu s tím, co se píše ve vlastních článcích o jednotlivých subjektech. I kdyby někdo stál o to, aby zde taková informace byla, muselo by se to stejně udělat celé znova a pořádně. --ΜΜΝ (diskuse) 1. 2. 2017, 21:41 (CET)Odpovědět