Diskuse:Seznam olympijských medailistů v rychlobruslení

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Harold: a mohl by si teda upravit všechny jmena a všechny sporty? Jinak si myslím, že to nemá cenu...--Koller17 4. 3. 2010, 21:19 (UTC) Štve mi prostě to, že už jsem vytvořil všechny články o medailistech a chybí mi jen dva... běh na lyžích a lední hokej... a u tohoto se ti to nelíbí stejně jako u krasobruslení... tak buď a nebo si myslím, že bys to měl nechat být... jeden styl... všechny články o medailistech začínají slovem názvu sportu... a tenhle se někomu nelíbí... --Koller17 4. 3. 2010, 21:32 (UTC) U každého seznamu medailistů je i sport ve kterém sportují...tak nevím proč v tomhle nemůže být... --Koller17 4. 3. 2010, 21:37 (UTC) Přál jsem si aby mi někdo pomohl s jménami u short tracku... zrovna tebe jsem měl na mysli... protože od rychlobruslení není short track daleko... a nikdo nic nenamítá... a teď tohle... skoro jako kdybych tady nic neudělal... --Koller17 4. 3. 2010, 21:41 (UTC)

Podívej, já se primárně starám o rychlobruslení na dlouhé dráze, jeho mistrovství světa, Evropy, Světový pohár... Jak je to u ostatních sportů netuším, až na výjimky do tamních článků nezasahuji. Jestli máš na mysli to přechýlení, tak jednak je to logické (proč by se mělo jedno příjmení přechylovat a druhé ne?) a jednak se podívej do Googlu: Daniela Anschütz-Thomsová (4 výsledky) vs. Daniela Anschützová-Thomsová (17 500 výsledků).
Už ti říkám podruhé, že o styl u kategorií nejde. Jde o logiku. Podívej se prosím na WP:Kategorizace. Články se řadí do nejnižších možných kategorií. Tvým stylem bychom mohli mít jednu kategorii Rychlobruslení a všechny články mít v ní. V kategorii Rychlobruslení ale mají být jenom nějaké všeobecné věci (Adelskalender), plus články, které (zatím) nejdou zakategorizovat níže (třeba Mistrovství České republiky v rychlobruslení). Seznam olympijských medailistů není žádný všeobecný pojem, týká se výhradně olympijských her a pro ty už kategorii máme (Kategorie:Rychlobruslení na Zimních olympijských hrách).
Na short track se kdyžtak zítra můžu mrknout. České přepisy jmen se objevují v českých médiích, tady jsou kompletní výsledky. Jinak pro rychlobruslení na dlouhé dráze jsem si vytvořil pomocnou podstránku Wikipedista:Harold/Rychlobruslení s anglickými a českými přepisy, z toho se dají jisté souvislosti vypozorovat. Pro Číňany je super věc tahle stránka, s tím upravíš do českého přepisu jakékoli čínské jméno z anglické wiki. ;-) --Harold 4. 3. 2010, 21:59 (UTC)
Děkuju mockrát... ;) tak já to vše napravím... ;) aby to bylo všude stejné... mě je to fuk.. stejneak nemím co dělat... ale na ten shorttack by ses podívat mohl.. ;) je toho sice dost... ale.. ;) --Koller17 4. 3. 2010, 22:13 (UTC)
Jako já nechci přidávat nikomu práci, ale prostě ta kategorizace není úplně dobrá... A tím short trackem myslíš Seznam olympijských medailistů v short tracku? --Harold 4. 3. 2010, 22:19 (UTC)
100%ně... mě už to nebavilo.. ale je v tom jeden styl... nevím jestli dobrej... :)

Harold: A na japonské a korejské jména není taky nějaká stránky pro přepis jména? --Koller17 5. 3. 2010, 07:37 (UTC)

Bohužel nevím, ale japonská jména nejsou tak hrozná. Prostě pokud překládáš z anglické wiki napíšeš místo "sh" → "š", "ch" → "č", "j" → "dž", "y" → "j", "ts" → "c", možná ještě něco málo dalšího (Shigeyuki Dejima = Šigejuki Dedžima). U Korejců to je horší... --Harold 5. 3. 2010, 09:54 (UTC)
A jak je to s -ová u Korejek a Číňanek? --Koller17 5. 3. 2010, 10:22 (UTC)
Tak nějak jsem to upravil, čínská jména by měla být v pořádku, u těch korejských jsem někdy moc nevěděl... Já osobně jména Korejek a Číňanek nepřechyluji vůbec, v obou případech je totiž problém taky s pořadím jmen, kdy první je příjmení a až pak křestní jméno. U Číňanek jsi to prohodil a přechýlil dobře, u Korejek jsi ale přechýlil křestní. :-) Čili dal to do toho běžného (původního) pořadí, jak jsou ta jména uváděna v českých výsledcích. --Harold 5. 3. 2010, 11:14 (UTC)

Jak zjistím číslo anglického článku, kterej jsem používal jako zdroj? chtěl bych to doplnit ke všem "Seznamům medailistů..." --Koller17 9. 3. 2010, 19:23 (UTC)

Jestli myslíš to číslo do šablony {{překlad}}, pak víz WP:Číslo revize. --Harold 9. 3. 2010, 19:34 (UTC)