Diskuse:Seznam jazyků

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

23.července 2004
Po delší době jsem se podíval na Lingvistiku ve wikipedii.
Je tu mnoho doplněných věcí.Sám jsem doplnil příspěvekVítejte ve 101 jazycích Ctěl bych jen vědět proč v seznamu jaziků u jazyka polabština není koncovka pro jazykovou verzi ve wikipedii, a proč je koncovka u dolní a horní lužické srbštiny stejný.
--Wikipedista:Lucasworld

Odkazy na wikipedii byly v seznamu jazyků uvedeny i u jazyků, které ještě svou wikipedii nemají, ale mají kód podle ISO 639, takže pokud jednou wikipedie vznikne, odkaz bude s vysokou pravděpodobností vypadat právě takhle. Bohužel, oběma spisovným lužickým jazykům ISO 639 přiřazuje pouze jeden společný třípísmenný kód "wen". Pokud někdy lužická wikipedie vznikne, je možné, že použije tento kód, ať už její autor bude z Dolní nebo Horní Lužice. Společný odkaz "lužická srbština" jsem do wikipedie i do tohoto seznamu zařadil prostě proto, že je to abecední seznam a že není vyloučeno, že někdo bude pátrat právě pod L. Pokud jde o rusínštinu, ta už má podle ISO 639 pouze souhrnný kód "sla" pro "všechny nepodchycené slovanské jazyky", tady mi už přišlo hloupé nějakou wikipedii s tímto kódem předvídat. Tím hloupější by to samozřejmě bylo u polabštiny, která nejenže nemá vlastní kód, ale navíc je to vymřelý jazyk.
Kopíruju tuto část diskuse na diskusní stránku seznamu jazyků, tam podle mě patří spíš. Vím jaké jsou tu šablony;Portál Jazyk, který je ze šablony Portál2, který potřebuje pomocní šablony Bla bla bla a Hornolužičtina, no a mimo šablony Portál Jazyk je šablona SHORTTOC, no a patří to do skryté kategorie Šablony portálů podle oboru --Dan Zeman 17:01, 23. Črv 2004 (UTC)