Diskuse:Sedmička (týdeník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Možná úprava[editovat zdroj]

Protože je časopis jednou z 27 mutací, pak až bude vytvořeno heslo Sedmička (týden), lze do něj udělat odkazy sem a na další mutace, nebo toto heslo s ním spojit. Pak v tom hlavním budou adresy všech regionálních redakcí a měst distribuce? Problém bude pak s odkazy, informace z některé mutace v jiné nebudou. Proto spíš doporučuji 27 hesel, každá mutace své.--Zákupák 8. 1. 2010, 19:34 (UTC)

Místo mutace[editovat zdroj]

Kolega Šjů rozhodl, budiž, beru to. Je třeba ale práci dokončit a napsat to sem. Čili asi:

  • nezakládat samostatná hesla pro každou mutaci
  • udělat 26 přesměrování z názvu mutací sem
  • v ručně vytvářeném seznamu Český periodický tisk zrušit název mutace, uvést jen tento, do závorky připsat, že má mutace)
  • obdobný postup udělat u mutací Deníků, které tam jsou zatím červeně, jednotlivě
  • volbou tohoto řešení pak postupovat u všech obdobných tiskovin

A napište svůj názor (pro mnohé návod) sem, dík--Zákupák 9. 1. 2010, 12:17 (UTC)

Ne že bych byl přímo "rozhodl", ale původní článek o regionální verzi neměl ani dva zdroje dokládající významnost - oba v článku uvedené zdroje pojednávaly o Sedmičce jako o celku, takže jsem spíš jen článek přizpůsobil zdrojům. Pokud někdy některá z regionálních verzí se stane významnou i sama o sobě (třeba vynikne výrazně vyšší kvalitou nebo nějakou aférou či významným redaktorem), tak bych vznik samostatného článku předem nevylučoval, ale nepovažuji to za pravděpodobné.
Vzhledem k tomu, že všechny mutace Sedmičky mají svou identitu postavenou na společném názvu (přinejmenším jejich názvy začínají stejným slovem) a označení regionální verze má charakter dovětku či podtitulku, tak bych považoval za zbytečné vytvářet redirecty z názvů regionálních verzí. Mladá fronta Dnes má ostatně také regionální mutace a regionální redakce, a přitom ji považujeme za jeden deník: Sedmičku bych z tohoto hlediska viděl jako něco mezi MFD a Deníky. U Deníků Vltava-Labe-Press by redirekty smysl měly, protože tam jsou názvy regionálních verzí méně specifické (zaměnitelný název může nést i nějaký na nich nezávislý deník) a liší se již počátkem názvu, nikoliv jen u upřesňujícím dovětkem.
V seznamu Český periodický tisk by nejspíš měly být regionální tiskoviny uvedeny v samostatném oddíle. Samozřejmě by měly být seskupeny podle toho, zda jsou mutacemi společného projektu. --ŠJů 10. 1. 2010, 03:17 (UTC)

adéla timonová alias klapetek píše:[editovat zdroj]

19.5 to je datum kdy budou 2 sedmičky jedna za 0kč bez programu a druhá za 7kč s programem. takže to přepíšu.

Nevím - pominu-li strašidelný pravopis (jakoby to nepsal Čech ale cizinec), tak tomuto výkřiku do tmy opravdu nerozumím ... MiroslavJosef 17. 5. 2011, 14:43 (UTC)

přepsal jsem to abyste to pochopily takže vám věřím že to pochopíte podepsána:adéla timonová alias klapetek.

Požadavek aktualizace[editovat zdroj]

Vytvořil jsem heslo před 3 roky pro Liberecký kraj, kde bydlím a kde jsem ji mohl číst, byla volně nabízena na nádraží v České Lípě. Heslo bylo změněno na celostátní pojem, ten ale aktualizovat nemohu. Už ani libereckou mutaci (byla zadarmo) nemám, proto požadavku na aktualizaci hesla nemohu vyhovět.--Zákupák (diskuse) 2. 5. 2013, 13:29 (UTC)

Sedmička jako regionální deník před časem zanikla, nyní se pod shodným názvem prodává bulvární týdeník. Viz zde. --Adam22 (diskuse) 2. 5. 2013, 15:25 (UTC)