Diskuse:Rytířský řád svatého Václava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Polemiky a kontroverze[editovat zdroj]

Nerozumím začlenění posledního odstavce v kapitole Polemiky a kontroverze. Respektive nechápu, jak soukromá (byť kontroverzní) činnost velmistra tohoto řádu souvisí s řádem samotným, pakliež se jej nijak přímo nedotýká. Většina tvrzení je sice ozdrojována, nicméně toto téma by bylo legitimní v samostatném článku o osobě, které se týká, nikoliv k subjektu zdejšího článku. Rád bych to dal k úvaze než zbrkle mazal, ale dle mého názoru to na smazání je, neboť je to zcela nesouvisející téma. --Martin Kotačka (diskuse) 2. 10. 2014, 20:36 (UTC)

Ten poslední odstavec tam jistě patří. Pán je zakladatel a hlavní "tahoun" celé organizace. Kdyby byl řadový člen, tak to pochopitelně je jiný případ. U jiných řádů a organizací máme krátké info o zakladatelích a hlavních osobách a tento článek by neměl být výjimkou, zvlášť za situace, kdy organizace má provádět charitu a dostává dary od veřejnosti. Já osobně bych jim dar nedal, právě vzhledem ke kontraverznosti pana Rýdla. Je to pravdivé a ozdrojované? Je. Takže by to mělo zůstat.--Yopie (diskuse) 3. 10. 2014, 15:50 (UTC)
Pletete si subjektivní významnost s významností encyklopedickou. Že byste na základě těchto informací tomuto sdružení nedal peníze nijak nelegitimizuje tyto informace jako informace související se samotným řádem. Ano, pravdivé a ozdrojované jsou, proto jsem je nesmazal okamžitě, nicméně nijak nesouvisejí s tématem článku. Patří do biografických údajů konkrétní osoby. V tomto případě do případného budoucího článku o panu Rýdlovi. Prosím tedy o doložení relevance k samotnému heslu, nikoliv na základě subjektivních dojmů. --Martin Kotačka (diskuse) 4. 10. 2014, 18:46 (UTC)