Diskuse:Rozmarné léto (film)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pro wikipedistu Víta Zvánovce:
Ve všech heslech o filmech jsou (zatím) odkazy na všechna jména herců, režisérů a dalších lidí podílejících se na filmu umístěna do druhé části hesla. Připadá mi proto jako zbytečná práce tyto odkazy v jednom krátkém textu zdvojovat, ztrojovat, ... Práce je zde schovaná jinde - přepsat všechny odkazy na příjmení z velkých písmen na malá (jak se domluvil jeden člověk sám se sebou).
Petrus, 27.12.2003


Tomu, přiznám se, nějak nerozumím. Když se podíváte do historie stránky Rozmarné léto, uvidíte, že jedinou změnu, kterou jsem provedl, byla wikipedisace Jiřího Menzela. (Pravda, jeden odkaz jsem přehlédl.)

Vít Zvánovec 10:55, 27. Pro 2003 (UTC)

Tak teď už jsou tady čtyři odkazy na Jiřího Menzela a kromě zbytečnosti to vypadá odporně. No, jen tak dál... Petrus, 31.12.2003

Souhlasím. Odkazy nejsou na stránce samoúčelně jen samy pro sebe, ale proto, aby pomohly čtenáři získat další informace. Možná jako vodítko by mohlo být, že v tak velkém úseku textu, jako se vejde na obrazovku monitoru, stačí odkaz umístit pouze jednou. Pastorius

Nu dobrá. Myslím, že každý hypertext vypadá podivně, ale tuto zásadu je možné respektovat. Možná by ji měl někdo napsat do návodu. Vít Zvánovec 13:35, 5. Led 2004 (UTC)


Obecně vzato, en:Wikipedia:Manual_of_Style#Free_links doporučuje "Do not link every occurrence of a word; simply linking the first time the word appears will usually be enough.", což se koneckonců obvykle dodržuje i v české Wiki. Fakt ale je, že tady stojíme před specifickým problémem tabulkového výčtu - myslím, že je vhodnější linkovat každé opakování jména než nutit uživatele, aby pátral po prvním výskytu nebo rozlišoval případy jména odkazovaného jinde od jména neodkazovaného vůbec. Možná by se tahle diskuse měla vést jinde, ale nevím kde. 80.188.52.66 19:44, 24. Úno 2004 (UTC) (ano, časem si asi login pořídím, dokonce i napsat tohle do návodu bych mohl)

Je to otázka citu. Tabulky by zde pokud možno neměly být vůbec, protože encyklopedie není komplex seznamů, nýbrž souhrn článků, tj. souvislých textů.
Login si prosím pořiďte co nejdřív, jinak Vaše texty budou stále jen podepsány 80.188.52.66. Mně se to stalo s Brožíkem, což mne dodnes mrzí.
-- Vít Zvánovec 22:09, 24. Úno 2004 (UTC)