Diskuse:Poměrný volební systém

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

vypada to, ze kolega pastorius napsal clanek, o tom samem, co uz je napsano v clanku pomerne volebni systemy...
Z meho pohledu (ja se tim docela zabyvam ve studiu) sou oba ponekud laicke a v nekterych vecech sporne, ovsem ten druhy clanek je vetsi a lepsi, bylo by nicmene dobre je spojit. Rad bych to udelal a zaroven rozsiril sam, ale pak bych se uz nemohl zastavit 2 dny... takze to bude chvili trvat, nez se k tomu odhodlam.
pri te prilezitosti bych poprosil spravce, aby pridali me clanky kooptace a virilista do kategorie politika, casem pribudou dalsi.
--Nolanus 16:51, 26. 9. 2005 (UTC)

IMHO si pom. vol syst. zaslouzi samostatny clanek. kooptace a virilistika jsou v kategorii politika. V cem je problem? Vrba 23:17, 27. 4. 2006 (UTC)

On tady problem neni, jenze muj dotaz tu zustal z doby me nezkusenosti /viz datum!/ - chvilicku mi tenkrat trvalo, nez sem zjistil, ze v kategorii se to objevi po pridani kategorie do clanku, mermomoci sem tenkrat chtel editovat samotnou kategorii:)/.
Uplne slouceni samozrejme nechci, sem pripadne i pro castecne "odlouceni", ale je tu prece jen urcita IMHO prilis velka a skodliva dvoukolejnost - dlouhe pasaze o pomernem systemu sou v tomto samostatnem clanku i v hesle volebni systémy, samostatny clanek si urcite oboje zaslouzi, ale domluvme se jaky rozsah ma mit prislusny odstavec v nespecializovanem hesle volební systémy a co má být v tomto clanku. Ja bych treba s upravama zkopiroval z hesla Volební systémy sem to, co tu neni, ale muzou v budoucnu vznikat problemy, kdyz se budou obe hesla rozdilne editovat. Jde zamknout cast stranky? --Nolanus 00:38, 28. 4. 2006 (UTC)

Ahoj Nolane :), k ostatním věcem se vyjadřovat nebudu (pokud tak jen, ze to je vzdy na autorovi, na citu tak, aby to tam melo zakladni vypovidajici hodnotu), odstavec se podle mych vedomosti zamknout neda. To by muselo byt reseno jako vlozena podstranka, ale ta je nedoporucena. IMHO to neni potreba, ani diskrepance ve vyvoji neskodi. Mam hodne biologickych clanku, kde na odstavce navazuji hlavni clanky ... je skoda editorum neumoznit to aby dopilovavali slovosled a tak. Dulezitejsi je dat jim dobre najevo, ze existuje hlavni clanek nejlepe pomocí
šablony: {{Hlavní článek|poměrný volební systém}}
Hlavní článek: poměrný volební systém

nebo této: {{viz též|poměrný volební systém}}
Související informace naleznete také na stránce poměrný volební systém.
asi je znáš... další věc kterou můžeš udělat, když chceš minimalizovat zásahy do toho textu, je, že tam vložíš ZAKOMENTOVANOU zprávu
teda <!--------to co je mezi temito čárami uvidí jen ten kdo začne editovat--------> proto to umísti přímo nad text a vlož tam nějaký odpovídající logický důvod, podle něhož se autor sám rozhodne zda tě poslechne.
Měj se fajn Reo + | 01:12, 28. 4. 2006 (UTC)
P.S. dodatek, ty informace z Volebních systémů samozřejmě wikiwykuchej a hoď je sem - copy+paste. Mělo by tam zůstat tolik info, aby čtenáři bylo jasné o co go. Pro podrobnější info by si měl dojít sem. (K tomu všemu není IMHO ani třeba šablony sloučit - při ní by se jeden z článků zcela stratil a stal se z něj už jen redirekt, pak je to velká změna a je potřeba tu šablonu, aby se lidi mohli vyjádřit, ale takhle ... Edituj s odvahou.)
reseni

Cast strankz zamknout nelze. Jinak pokud nejde o uplne slouceni jsem rozhodne pro. Vrba 11:06, 28. 4. 2006 (UTC)

Neslučoval bych[editovat zdroj]

Neslučoval bych, ono je to složitější viz:

a jedna stránka by během doby byla moc velká. Za další důvod pokládám i interwiki. Hezký den wiki-vr 11:18, 15. 6. 2006 (UTC)

Odstranil jsem návrh na sloučení[editovat zdroj]

Odstranil jsem návrh na sloučení. --Daniel Polanský 08:49, 30. 6. 2006 (UTC)

Neumím editovat ten sloupec vpravo (Metody pro přepočet hlasů ...), tak upozorňuji alespoň zde - d´Hondtova metoda patří mezi metody s volebními děliteli, ne s volebními čísly!-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Luděk Belán (diskuse) --Luděk Belán 13:45, 24. 7. 2007 (UTC)

Zkusil jsem to napravit. Ten sloupce vpravo je je šablona, konkrétně Šablona:Volby v ČR - metody přepočtu. --Li-sung 13:43, 24. 7. 2007 (UTC)

Dík za opravu - teď už snad jen opravit "rozdělování" a čárku před "která" 3 slova předtím. --Luděk Belán 13:57, 24. 7. 2007 (UTC)

Koudelka jako vhodný zdroj?[editovat zdroj]

Není podle mě ideální podkládat článek Koudelkovým článkem, když je Koudelka známý především změnou volebního zákona, která měla de facto změnit poměrný systém při volbách do PS většinovým a jejím účelem bylo zvýšení moci ODS a ČSSD...--Zik (diskuse) 10. 6. 2013, 10:47 (UTC)