Diskuse:Palivo (Radětice)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vážení přátelé, jsem častým uživatelem a přítelem Wikiny. O to víc mě mrzí, že na stránkách věnovaných obci Radětice, osadě Palivo jsou uváděny informace o vlastníkovi pozemků s propady, která je navíc nepravdivá, té paní pozemek nepatří. Paní je stará invalidní dáma a nepřeje si, aby její jméno bylo jakkoliv zveřejňováno. Pokud zdrojem této kritizované informace je obec, tak věřte, že se zástupci obce se nikoho neptali a paní nikomu nedala právo, aby o ní psal. Doufám, že wikipedista KLOIN už se mnou bude diskutovat. Omlouvám se za poněkud drsné nájezdy bez přihlášení.

Hezký den přátelé.

PIRX

PIRX (diskuse) 29. 5. 2013, 18:20 (UTC)

Následující část diskuse byla přesunuta ze stránky Diskuse s wikipedistou:Kloin#Výzva k úpravě stránky. --ŠJů (diskuse) 7. 6. 2013, 13:34 (UTC)

Kloine, na stránce o obci Radětice a osadě Palivo uvádíte informace o propadu na pozemku pí Kaiserové. Vzhledem k tomu, že pí Kaiserová Vám nedala svolení ke zveřejnění údajů o jejím pozemku a její osobě, žádám Vás o odstranění předmětné informace. Současně uvádím, že pozemek této paní již nepatří.Berte tuto zprávu jako pokus o smírné řešení věci před jejím předáním Úřadu na ochranu osobních údajů. Současně uvádím, že jakékoliv zveřejnění této zprávy určené pouze Vám a nikoliv široké veřejnosti včetně mé IP adresy budu považovat za narušení soukromí. Jsem nucena volit tuto cestu, protože jiný kontakt na Vás není ve Wiki uveden. 90.183.221.104 27. 5. 2013, 18:52 (UTC)

Je mi líto, ale obrátil jste se na špatného wikipedistu. Dle historie uvedené stránky nejsem autorem vámi uvedené části článku.
Dále Vás musím upozornit, že jste smazal odkaz na zdroj této informace; informace je veřejně dostupná na tomto odkazu. Protože nejsem specialista na uvedenou otázku, požádám ještě nějakého správce o vyjádření.---kloin- (diskuse) 27. 5. 2013, 20:59 (UTC)
Co se týká porušení soukromí spojené s vaší IP adresou a zveřejněním toho příspěvku, pak máte asi smůlu, protože svým zápisem do mé diskuze jste tyto informace sama svobodně zveřejnila pro veřejnost. ---kloin- (diskuse) 27. 5. 2013, 21:21 (UTC)
Dobrý den, vážená paní. Specifikaci místa propadu jménem tehdejšího vlastníka pozemku jsme převzali z textu o historii obce Radětice, který je již několik let umístěn na oficiálním webu obce Radětice jako informace pro širokou veřejnost. Předpokládáme proto, že odpovídá místním zvyklostem a nezasahuje nepřiměřeně do ničího soukromí. Domníváte-li se, že by touto informací měl být kdokoliv poškozen, obraťte se tedy v první řadě na orgány této obce. Z encyklopedického hlediska nepovažuji za potřebné zmiňovat zde pozdější změny vlastnictví daného pozemku. Dále si dovoluji upozornit, že katastr nemovitostí (včetně údajů o vlastnictví nemovitostí) je podle katastrálního zákona veřejný. Jsou-li tyto informace veřejné, jejich další uvádění již není zveřejněním. Pokud ovšem chcete rozsah práv vlastníka pozemku konzultovat s Úřadem pro ochranu osobních údajů nebo jiným státním orgánem, budeme rádi, když nás s jeho právním výkladem seznámíte. --ŠJů (diskuse) 27. 5. 2013, 21:59 (UTC)

Konec přesunuté části diskuse.

Dobrý den, dovoluji si upozornit, že ze stránek obce Radětice zmizela informace o pozemku paní Kaiserové http://radetice.pb.cz/www/obec-radetice/historie-obce/. Takže znovu "ŽÁDÁM, O ODSTRANĚNÍ JMÉNA PANÍ KAISEROVÉ" Nepřeji si zveřejňovat jakékoliv jméno ve vztahu k nemovitosti. Dovoluji si upozornit viz Katastrální zákon a Katastrální vyhláška, že předmětem souboru popisných informací Katastru nemovitostí nejsou údaje o propadech, proto prosím nesměšujte údaje veřejné části Katastru nemovitostí a informací obce. Zdůrazňuji, že obec uvedla tyto údaje bez souhlasu dotyčné paní. Váš komentář ke katastru nemovitostí je zcela mimo mísu a nesouvisí s naším problémem. Diskuzi končím -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) PIRX (diskusebloky) 9. 6. 2013, 16:36 UTC

Dobrý den. Nemám důvodu se domnívat, že by informace o místě propadu nebo jiné podobné události byla zásahem do soukromí vlastníka takového pozemku a že by ke specifikaci místa takové události měl být potřebný souhlas vlastníka pozemku, zejména jde-li o pozemek ve volné krajině. Pokud jde o údaj o vlastnictví pozemku, tak ten samozřejmě součástí veřejných dat katastru nemovitostí je, tedy stěží lze jeho uvádění považovat za zásah do soukromí. Ochranou jména ve smyslu občanského zákoníku se rozumí především to, že se nikdo nesmí za dotyčnou paní například vydávat a neoprávněně jednat jejím jménem a že nesmí být svého jména například státem zbavena, nikoliv to, že by nesměla být bez svého souhlasu vůbec zmiňována. Obecně není žádoucí z encykopedie odstraňovat informace jen proto, že se někomu nelíbí. --ŠJů (diskuse) 10. 6. 2013, 01:57 (UTC)