Diskuse:Pískovna na cvičišti

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím. V úvodu článku je spojení "Správa AOPK České Budějovice.", které by chtělo dát do věty. Chtěl jsem to opravit sám, ale nepodařilo se mi nikde najít, že by AOPK České Budějovice měly toto území přímo ve vlastní správě. Bylo by možné to nějak opravit/upřesnit (případně vynechat)? Díky. Jan.Kamenicek 15. 6. 2010, 06:37 (UTC)

Ahoj, text zde mluví takto: „Středisko České Budějovice je jedním ze sedmatřiceti regionálních pracovišť AOPK ČR zabývájící se problematikou ochrany přírody a krajiny na území Jihočeského kraje mimo území chráněných krajinných oblastí, ve kterých vykonává jen vybrané činnosti.“ Chápu to tak, že cokoliv je na území Jihočeského kraje, spravuje tato organizace. Později se na to ještě kouknu, jestli se to nedá nějak do věty zakomponovat. --Chmee2 15. 6. 2010, 08:14 (UTC)
Myslím, že to jsou různé věci, jestli se agentura zabývá na daném území problematikou ochrany přírody, nebo jestli má celkově dané území ve své správě. Kdybych měl v Jihočeském kraji zahradu, tak AOPK České Budějovice by se asi zabývala tím, kdybych tam vypaloval trávu, nebo odstřeloval chráněné ptáky či jinak porušoval zákony o ochraně přírody, podobně jako by se policie zabývala tím, kdybych tam ukryl něco kradeného, ale to neznamená, že ta zahrada je v jejich správě. Jan.Kamenicek 15. 6. 2010, 11:15 (UTC)

Důležité je, že ,,spravuje,, maloplošné chráněné území(mimo CHKO) tedy i Pískovnu na cvičišti. Podrobně je působnost AOPK v zákoně o ochraně přírody a krajiny.

OK, danou část jsem tedy v tomto smyslu upravil. Lepší by ale bylo, kdyby se to někde podařilo najít výslovně. Jan.Kamenicek 28. 8. 2010, 20:24 (UTC)