Diskuse:Odpověď záporožských kozáků sultánovi Mehmetovi IV.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nerozumim co mam jeste doplnit

Doplnit nic. Přemístit na wikizdroje (stránky zde). V tomto případě se jedná o primární zdroj, který patří na výše zmíněné wikizdroje, a nikoli encyklopedické heslo. S pozdravy --Silesianus 27. 4. 2010, 12:17 (UTC)

Jsem proti přesunu na wikizdroje. Článek na en wiki (je primárně o Repinově obrazu) uvádí, že ten dopis je pouze nedoloženou legendou. --Jvs 3. 5. 2010, 12:09 (UTC)

No, takový Dobrý voják Švejk také neexistoval, přesto na Wikizdrojích figuruje. Je jedno, jestli se jedná o smyšlenku či ne, na wikizdroje patří buď jako pramenná listina (což podle en.wiki není) nebo jako literární dílo (samozřejmě s příslušným vysvětlením o literární licenci a zařazení do příslušných kategorií). Tak jako tak tam své místo má a nikolivěk tady na wikipedii (pokud by se nejednalo o článek o obraze). --Silesianus 3. 5. 2010, 12:14 (UTC)
Myslím, že nejvhodnější by bylo předělat článek tak, aby pojednával o tom obraze. --Jvs 3. 5. 2010, 12:48 (UTC)
To ano, ale stejně ten (fiktivní) dopis by se hodil na wikizdroje. --Silesianus 3. 5. 2010, 12:50 (UTC)

Jsem proti přesunu. A myslím, že článek by měl obecně pojednat o té odpovědi jako o historické události (samozřejmě zmínit, že je to možná jen legenda) a o Repinově obraze... Každopádně myslím, že na Wikizdroje to nepatří, resp. že texty podobného rozsahu charakteru je lepší mít přímo v článku. Nemyslím, že je každý odstavec hned potřeba přesouvat na Wikizdroje... --Váš Mostly Harmless 22. 7. 2010, 10:32 (UTC)

Autorská práva k překladu[editovat zdroj]

Nevidím nikde uveden zdroj překladu dopisů a tím pádem nelze určit, zda se jedná o volné dílo (tím pádem padá i přesun na Wikizdroje). Dle [1] o volné dílo nejde. Co dál? --Tlusťa 22. 7. 2010, 10:39 (UTC)

Překlad navíc vypadá, že je prohnaný angličtinou ("idiote před Bohem", vysloveně anglické výrazy typu "ovcomrde"). Možná by neškodilo najít někoho znalého ukrajinštiny, kdo by to přeložil z originálu jako wikipřeklad... --Váš Mostly Harmless 22. 7. 2010, 11:06 (UTC)