Diskuse:Neziderské jezero

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Juniperbushman v tématu „Nesrovnalosti

Navrhuji presunout na Neusiedler See. Neziderske jezero nikdo nerika... --Cite 12:12, 27. 4. 2006 (UTC)

Je to český název pro toto jezero, nevidím důvod k přesunu. Argument "nikdo nerika" neberu... Mircea 12:53, 27. 4. 2006 (UTC)

Ja zase neberu argument, ze je to cesky nazev. Ten by mel byt v zavorce, protoze sotva nekdo podle nej bude hledat tento clanek - v zadne mape to jezero takhle neni! --Cite 12:59, 27. 4. 2006 (UTC)

Pokud jsem správně pochopil českou wikipedii, píše se česky. Pokud existuje a používá se český název pro cizí geografický název je takto pojmenován článek na české wikipedii. Viz Exonymum. O používání názvu Neziderské jezero je možné se přesvědčit i na internetu. Co se týká map používají se v poslední době u nás na mapách názvy geografických pojmů podle jazyka státu na kterém se nacházejí. Můžete doplnit REDIRECT z německého a maďarského názvu jezera. Mircea 13:13, 27. 4. 2006 (UTC)

Je pravda, že v normálním životě jsem "Neziderské jezero" taky neslyšel, ale na škole (FFMU) jsme se to normálně tak učili. Martin

Nesrovnalosti[editovat zdroj]

Infobox uvádí průměrnou hloubku 1 m, ale v textu je napsáno: "Průměrná hladina kolísá mezi 0,6 až 0,8 m." Také věta: "V zimě někdy promrzá až do dna." je zavádějící, protože v těchto končinách může led dosahovat max. 0,7 m na volné hladině a v rákosových porostech ještě podstatně méně. --Juniperbushman (diskuse) 2. 5. 2016, 13:37 (CEST)Odpovědět