Diskuse:Neal Purvis

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

To anglické interwiki není zrovna dobře vyřešené… Jejich článek pojednává o dvojici, tady jsou články odděleně a z obou je odkázováno na jeden článek na anglické Wikipedii. Nebylo by lepší ten anglický článek nechat bez interwiki? --Marek Koudelka (diskuse) 27. 3. 2013, 17:12 (UTC)

Těžko říct. Jak jsem se díval, tak (pravděpodobně) tento problém ne zcela ekvivalentních interwiki, ale značně se překrývajících, nápověda nezmiňuje. Správným ideálem je ekvivalence 1:1, dříve byly používány i kotvy (#), zachytil jsem, že na Wikidatech by snad už fungovat / vkládat neměly jít, to ale není tento případ.
Takže, zbývají dva přístupy: 1) ponechat neekvivalentní iw, když obsah cs článku se ze značné části shoduje s obsahem en wiki hesla, nebo 2) en iw odstranit – pak bude nutné dořešit boty, protože ti často smazané iw vracejí zpět.
Vyhraněný názor na to nemám, je mně to jedno.--Kacir 27. 3. 2013, 17:30 (UTC)
Díky za odpověď. (1) Když tady máme dva články, tak je podle mě celkem nesmysl odkazovat pouze na jeden, protože oba se vlastně ze značné části shodují s tím na en. (2) Já bych to tak udělal, ale z dřív vím, že s těmi boty bude problém.
Na Wikidatech jsem tedy založil i stránku Robert Wade (Q8451565) a z článku Robert Wade už tedy na duo na en odkazováno nebude. Teď tam odkazuje pouze Purvis. --Marek Koudelka (diskuse) 27. 3. 2013, 17:52 (UTC)
S boty problém není, když se to ošetří. Pokud dělají problémy, tak je nutné napsat botovodiči. Vím, že takhle několikrát článek ošetřili Mercy, JAn... Do doby vyřešení snad lze vložit {{Nobots}}, pak článek needitují roboti, ale nejsem si úplně jistý pužitím této šablony.--Kacir 27. 3. 2013, 18:35 (UTC)
Právě s Mercym jsem to jednou řešil. OK, uvidím, pokusím se vyřešit. --Marek Koudelka (diskuse) 27. 3. 2013, 19:10 (UTC)