Diskuse:Německé armády

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Špatné pojetí článku[editovat zdroj]

Z názvu vyplývá spíše imho to, že by měl článek shrnovat informace o armádních sborech, které mělo Německé císařství, Výmarská republika, Třetí říše, tzv. Západní Německo, NDR a současné Německo. Z obsahu článku nevyplývá nic uričtého, pokud si ho člověk nepřečte. Teprve po přečtení mám dojem, že se jedná o popisy nacistického Wehrmachtu. --Kirk 13. 8. 2008, 12:30 (UTC)

Stačí přejmenovat, co např. Seznam armád (a armádních skupin) Wehrmachtu. Nebo dlouhý Seznam armád a armádních skupin Německa v druhé světové válce, možností je nejen díky předložkám hafo--Horst 13. 8. 2008, 12:34 (UTC)
Název je "Německé armády", nikoli "Německé armádní či jiné sbory". Samozřejmě že v članku by měla být uvedena historie armád Německa, a seznam armád minimálně 20. stol. Bohužel takové informace nemám k dispozici a proto je to jen strohý seznam armád 2. s.v.--Cassius Chaerea 13. 8. 2008, 12:37 (UTC)
Tak v tom případě je to fakt špatná koncepce jak říká Kirk--Horst 13. 8. 2008, 12:39 (UTC)
No spíše můžete článek doplnit vy o informace týkající se Německých armád, pak by tento strohej seznam zapadl.--Cassius Chaerea 13. 8. 2008, 12:41 (UTC)
První věta jasně říká, o čem že článek je (v souladu s Vzhled a styl), takže fakt je to špatně. Pokud jste chtěl, jak výše říkáte, psát o historii armád Německa, název by měl být Historie armád v Německu nebo tak nějak--Horst 13. 8. 2008, 12:46 (UTC)
Já tam vidím velmi jednoduchý popis struktury německé armády. Nevím teda co je špatně, a netuším kde vzal Kirk, že by se měl článek týkat informací o armádních sborech.--Cassius Chaerea 13. 8. 2008, 12:52 (UTC)
Ale které armády? Chcete snad říct, že struktura armád všech německých států byla stejná? Myslím že ne. To co vy zde označujete jako "německé armády" jsou v neněmeckých státech spíše pluky jedné armády (= vojska celého státu). Navís už první věta začíná souslovím "německé velitelství armád". Takže o čem ten článek vlastně je? --Kirk 13. 8. 2008, 13:00 (UTC)
Armáda je vojenská jednotka i název pro vojsko jako takové. Když je název Německé armády, je snad logické že se nebude popisovat Bavorské vojsko. Německo je zavedený výraz pro stát který vzniknul v roce 1871 a který několikrát změnil oficiální jméno do dnešních dnů. A jak ste sám napsal v prvním příspěvku, ani vy ste nečekal, že se tu bude mluvit o armádách Saska, Braniborska či Anhaltska. Nikdo Vám nebrání v rozšíření informací o "Německých armádách".--Cassius Chaerea 13. 8. 2008, 13:16 (UTC)
Nevykládejte mi prosím, co to je Německo. Moc dobře to vím a myslím, že jsem se jasně vyjádřil, že mám na mysli pouze státy, které byly Německem a ne původní státy, jejichž sloučením Německo roku 1871 vzniklo. Já jsem zde vyjádřil svoje výtky, ale vy jakožto teoretický odborník byste měl s článkem něco udělat. Tak jako já nebudu psát o kyselině sýrové, protože nejsu odborník přes chemii, tak ani nebudu psát o jiných tématech, která jsou mimo můj obor. Jinak jedna z mých výtek spočívala v tom, že článek začíná "německé velitelství armád". Tak o čem sakra je? O velitelství armád, nebo o armádách? --Kirk 13. 8. 2008, 13:22 (UTC)
Budete spokojen když vynechám slovo velitelství? Nechci Vás zatěžovat podrobnostma o struktuře armády, která se skláda z velitelství a podřízených jednotek. A já jelikož nemám podrobnější informace z jiných období nehodlám s článkem zatím nic víc dělat.--Cassius Chaerea 13. 8. 2008, 13:32 (UTC)
No myslel jsem, že o tomto tématu něco víte. No spíše to přeformulujte tak, aby to do sebe logicky zapadalo a pokud se jedná jen o jedno období, tak článek podle toho upravte, případně přejmenujte. --Kirk 13. 8. 2008, 13:38 (UTC)