Diskuse:Mark Zuckerberg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chápu, že v dnešní době asi je potřeba mít na wikipedii článek o zakladateli něčeho tak davově šíleného, jako je Facebook, ovšem ten článek je dost děsivý. Netroufám si jej jakkoliv upravovat, nicméně takhle by to také zůstat nemělo. Co se mi tedy nezdá:

  1. Sekce Období střední školy zjevně popisuje totéž období, jako sekce Mládí, tak bych je sloučil
  2. umělé inteligence MP3 přehrávače, který se má naučit takový styl hudby, jaký poslouchají různí uživatelé přehrávače. Tomu moc nerozumím, asi se tím chce říct, že jako každý uživatel si tam naprogramuje, co chce poslouchat a podle toho to ten přehrávač pustí??
  3. Mnoho společností chtělo tuto technologii odkoupit, oni ale neměli zájem. A k čemu jim tato technologie tedy byla? Využili jí nějak komerčně? Je tato informace vůbec encyklopedicky významná? (Kdo to je to "mnoho společností"?) Mimochodem je tam přítomný čas, že spolupracují na projektech - stále ještě spolupracují, kdy případně přestali?
  4. CTO, CEO... no ta druhá zkratka je tu i modrá, ale jsme snad v Česku, nedaly by se tomu najít nějaké normální české ekvivalenty??
  5. na Harvardově univerzitě, kde navázal na své projekty. Jedním z nich byl Coursematch. Ten Coursematch tedy je nějaký starší projekt, na který navazoval, nebo jde o něco, co vyvinul až na tom Harvardu?
  6. Během léta 2004 se odstěhoval do Palo Alto v Kalifornii s Moskovitzem a několika dalšími kamarády. Tak to je skutečně encyklopedická informace, když není doplněna ničím jiným. A co vůbec dělá od r. 2004? Celý článek vytváří dojem, že prostě jen vymyslel ten Facebook a tím to celkem hasne... pokud je to pravda, asi by to tam mělo být jasně uvedeno.
  7. Ty kategorie: to je běs a hrůza! Opravdu musíme mít kategorii na každou s odpuštěním ptákovinu? Kategorie:Američtí ateisté a Kategorie:Židovští ateisté jsou asi vrchol... proč máme 95 amerických ateistů a jen 9 českých?? Není židovský ateista navíc trochu protimluv? (A nevím, jestli nejsou nadbytečné i Kategorie:Židovští programátoři a Kategorie:Židovští podnikatelé, když jsou to především Američané, ne?) Přimlouvám se za zrušení těchto kategorií, protože české osobnosti tak evidentně nekategorizujeme. --Kotec 7. 11. 2011, 18:59 (UTC)
ad 7) jasně že nemusíme...ale lobby za židovské (a často neozdrojované) kategorie je tu, dle mého, natolik silná že se jich pravděpodobně nezbavíme. Jsou patrně masově přebírány z en wikipedie a proto jsou hlavně u Američanů, kde také žije jedna z největších židovských diaspor. --Lenka64 7. 11. 2011, 19:18 (UTC)