Diskuse:Lucie Vondráčková

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Potřebujeme provést změny. Jednám zak jménem Lucie Vondráčkové, může nám tu někdo pomoci. Již 2x jsme opravili údaje a vždy byly smazány. Petr Mráček P.mracek (diskuse) 16. 9. 2013, 20:31 (UTC)

Dosavadní editace článek zhoršily. Nejdřív si zkuste projít Wikipedie:Vítejte ve Wikipedii a Wikipedie:Vzhled a styl. --Horochodec (diskuse) 16. 9. 2013, 20:38 (UTC)
Dobrý den, Wikipedie není prostor pro propagaci. Pokud budete přidávat stejný obsah, pak bude opětovně odstraňován. Vkládáte POV formulace, odstraňujete věrohodné zdroje, což jde proti smyslu tvorby. Tímto způsobem se hesla netvoří. Seznamte se s odkazovanými stránkami a mějte na paměti, že žádný text není definitivní, ale může jej měnit kdokoli. Zdraví.--Kacir 16. 9. 2013, 20:41 (UTC)

Diky za odpověď. Zkusíme to vymyslet tedy jinak. A ještě jedna žádost o radu. Lucka má v příbuzenstvu uvedeného strýce Martina Michala. Je to trochu úsměvné, on její strýc není, jak tento údaj odstranit a jak je možné změnit foto. Lucka by ráda dala aktuálnější. Díky moc za rady. Fakt se v tm prokousáváme :-)--P.mracek (diskuse) 17. 9. 2013, 07:49 (UTC)

Nesprávnou informaci můžete normálně odstranit. Co se týče obrázků, na WP je možné použít pouze obrázky uvolněné na sesterském projektu Wikimedia Commons pod některou ze svobodných licencí, blíže zde. Ale je potřebné, aby byl obrázek „neutrální“, nikoliv oficiální promo fotografie, to není na WP vhodné řešení. Myslete na to, prosím, při výběru :). S pozdravem --Mario7 (diskuse) 17. 9. 2013, 15:28 (UTC)
Máte věrohodný zdroj, že Martin Michal není strýcem, pokud ponecháváte Helenu Vondráčkovou jako tetu? Existují zdroje, že je M. Michal manželem H. Vondráčkové, pak by se tedy skutečně jednalo o strýce (manžela sourozence jednoho z rodičů). Samozřejmě platí, čím kvalitnější fotografie, tím lépe. Nutné je jejich nahrání na sesterský Wikimedia Commons.--Kacir 17. 9. 2013, 21:46 (UTC)

Lucka používá v umělecké sféře příjmení Vondráčková, proto Plekancová by tu nemělo být. Rovněž nechce být spojována s panem Martinem Michalem a proto neche aby tam bylo uvedeno že je její strýc. Je znám letitý spor v rodině a proto by bylo dobré respektovat přání osoby o které se píše. To by tam mohla napsat i jméno další tety, sestry Heleny a jejího táty Jiřího. Jméno pana Martina Michala bych opravdu nedával.--P.mracek (diskuse) 17. 9. 2013, 21:51 (UTC)

V tomto Vás asi zklamu, protože přání žijící osoby, o které pojednává článek, je pro WP irelevantní. Je žádoucí uvádět všechny potřebné, doložené a encyklopedicky správné informace, bez ohledu na spory v rodině. --Mario7 (diskuse) 17. 9. 2013, 22:05 (UTC)

Dobře, tak klidně lze odstranit i jméno tety Heleny Vondráčkové a ponechat tak pouze rodiče, manžela a syna. Myslím, že spory v rodině jsou doložitelné a pokud se s panem Michalem nikdy osobně neviděla, tak pak nemusí být uváděn v příbuzenstvu. A že přání osoby, které se týkají informace jsou irelevantní? To si myslím není pravda. Právo na to které informace chce uvádět nebo ne, tak to má.--P.mracek (diskuse) 17. 9. 2013, 22:13 (UTC)

Jak jsem psal výše (a jak uvedl Mario7), podívejte se na WP:Propagační článek, odstraňování nebo upravování pravdivých informací jen na základě přání, se na Wikipedii nesetká s kladným ohlasem. Asi nejznámějším neúspěšným případem byla snaha „učesat“ heslo Milan Jančík, nemýlím-li se pronikla i do hlavních zpráv televizních novin. Řada životopisů obsahuje kritiku osob. Wikipedie pouze popisuje/měla by popisovat fakta biografií osob, nic víc (viz 2. pilíř). V článku mohou být samozřejmě zmíněny i spory a názory osob (opatřené věrohodnými zdroji), pokud je to významné téma. Děkuji za pochopení.--Kacir 17. 9. 2013, 23:07 (UTC)