Diskuse:Kvido

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Want v tématu „Aktuální stav podle sčítání k r. 2015

Jen tak zcela na okraj. Do relativně nedávné doby býval v kalendáři Quido, teprve v posledních letech se všude tvrdošíjně uvádí verze s K, přičemž statistické údaje zcela jasně vypovídají že dominuje verze s Q. Aleš Kapica 11:11, 16. 5. 2007 (UTC)

Aktuální stav podle sčítání k r. 2015[editovat zdroj]

Podle údajů ze sčítání k r. 2015 to vypadá s četností jména následovně:

Nejčastěji se vyskytuje variace jména s K. Zajímavé je, že do roku narození 2000 se tato variace jména vyskytovala pouze sporadicky. Popularita jména s touto variací výrazně stoupla v posledních sedmi letech - každý rok dostane jméno Kvido víc jak 10 dětí. Do tohoto počtu byla zahrnuta i variace tohoto jména s dlouhým í, která je spíše ojedinělá. V průběhu sčítání se pouze 5 osob mužského pohlaví jmenovalo Kvído a nejstarší z nich se narodil r. 1962. Nejstarší žijící Kvido se narodil r.1933.

Variace s Q tak populární není, ovšem každý rok se najde několik rodin, kde tvrdošíjně trvají na původní podobě jména - Quido. Osob s touto variací jména u nás žilo v době sčítání 122. Nejstaší z nich se narodil r. 1921.

Zajímavé je, že od r. 2000 se začaly ve větší míře objevovat i variace obou těchto jmen v kombinaci s jinými jmény. 16 jich bylo s Q variací a 21 s variací K).

A zcela na závěr perlička - sčítání podchytilo i dvě osoby dámskou formou jinak čistě mužského jména Quido - Quiduše a 13 let mladší Quidoňa jsou ovšem dnes již obě v důchodovém věku. Want (diskuse) 17. 3. 2015, 16:56 (CET)Odpovědět