Diskuse:Kamenná slunce (národní přírodní památka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce s UK

Návrh na přejmenování[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že existuje další lokalita s kamennými slunci a zároveň i článek o zmíněné lokalitě, navrhuji přejmenovat tento článek na "Kamenná slunce (národní přírodní památka)", event. na "Kamenná slunce (Hnojnice)".--Dirillo (diskuse) 12. 10. 2018, 10:06 (CEST)Odpovědět

Přesunuto, ale jestli chcete na základním názvu rozcestník, tak je to na vás :) Chrzwzcz (diskuse)

Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce s UK[editovat zdroj]

Dobrý den, předně děkuji za sepsání hesla a za čas tomu věnovaný. Níže připojuji své návrhy k Vašemu uvážení, jak heslo případně doplnit a vylepšit. Jedná se o návrhy, tak uvažte, jestli jejich zapracování provedete či nikoliv.

  • navrhoval bych přepracovat úvod a významně ho rozšířit a to tak, aby ve zkratce shrnoval všechno důležité, co se dále pak rozvijí v článku. Ideální délka úvodu je okolo 2 odstavců :) Jak je napsán teď, tak se z něho například nedozvím, co je přesně chráněno a proč... Navrhoval bych tak například zrušit sekci Popis a její znění přesunout do úvodu.
  • z letecké mapy to vypadá, že chráněn je celý prostor bývalého lomu. V infoboxu se píše, že rozloha chráněného území je 0,45 ha, Vy pak v popisu píšete, že lom má přibližně jeden hektar. Který z těch údajů je tak přesnější? Navrhoval bych to sloučit na jedno číslo.
  • V sekci historie se píše, že chráněná oblast měla v roce 1953 rozlohu 0,38 ha, dnes má 0,45 ha, nicméně v textu o historii se o rozšíření nepíše. Bylo by vhodné doplnit, kdy k rozšíření došlo.

Jinak je to velmi hezky napsané heslo. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 21. 11. 2019, 10:03 (CET)Odpovědět