Diskuse:KS Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Divný článek, trochu připomíná kampaň Kurów (vesnice s největším počtem interwiki). Na polské Wikipedii se píše, že "v současnosti hraje v severní skupině IV. velkopolské ligy", tedy něco jako krajský či spíš okresní přebor. Historie klubu je dost dlouhá, ale závěr jsem nepochopil. Klub fungoval jako Groclin, kdy v posledních letech vyhrál dokonce polský pohár a byl vicemistrem polské nejvyšší ligy (čili by si článek opravdu zasloužil), ale letos v létě: "11. července byl klub prodán a přejmenován na Polonia Warszawa" a ">nowa< Dyskobolia vyhrála první sparing ve IV. lize se Sokołem Rakoniewice 0-1". Nevím, kde se ta "nová" Dyskobolia vzala. --Luděk 22. 8. 2008, 20:28 (UTC)

Dyskobolia se sloučila s minulou sezónu druholigovým Śląsk Wrocław, aby se vytvořil silný regionální klub, který by mohl využívat moderní stadion, na němž se bude hrát EURO. Nová Dyskobolia vznikla zřejmě jako nový klub nebo „farma“. Relevantní informace lze najít třeba na uefa.com. Honza Záruba 22. 8. 2008, 20:39 (UTC)

K tomu sloučení se Śląskem Wrocław nakonec nedošlo. Dle pl.wiki se 11. června od tohoto záměru odstoupilo. Pak se koketovalo s klubem Pogonia Szczecin, ale ani tam se nakonec nedohodli. A teprve toho 11. července nějaký Józef Wojciechowski Groclin koupil a přejmenoval na Polonia Warszawa. Kde se vzal nový klub Dyskobolia, v článku není. Chtěl jsem z toho udělat nějaký slušnější pahýl, ale asi nic nepřeložím. To, co jsem přeložil v této diskusi, lze klidně použít v článku. --Luděk 22. 8. 2008, 20:46 (UTC)

Aha, no já polský fotbal moc nesleduju, takže asi příliš nepomůžu. Honza Záruba 22. 8. 2008, 20:49 (UTC)