Diskuse:Josef Dostál

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

definice problému[editovat zdroj]

Vážení kolegové, při řešení problému Josef Dostál (botanik) vs. Josef Dostál (redaktor) jsem zjistil, že otázka je trochu složitější:

  • 1) Josefů Dostálů z první a druhé čtvrti dvacátého století je trochu víc (Josef Dostál (redaktor) a Josef Dostál (překladatel) jsou patrně dvě různé osoby),
  • 2) mám zneklidňující pocit, že nikdo nebere v úvahu obsah mých předešlých diskusních příspěvků a návrhů řešení.

Proto mi prosím dovolte malé shrnutí:

  • na Josefa Dostála jsem narazil náhodou, kdy mi prolink ukázal z překladu francouzské knihy na českého botanika. Abych zabránil záměně, udělal jsem z přesměrování Josef Dostál rozcestník. Tento rozcestník byl dnes aktualizován.
  • Myslím, že význam Josefa Dostála (redaktora) je marginální. Navrhl jsem tedy dvě možnosti: buď patrně „věčný“ pahýl s jedinnou informací, nebo uvedení této jedinné informace v rozcestníku (která varianta je lepší - nechť posoudí sbor starců),
  • Podrobnějším rytím v databázi NK ČR jsem zjistil, že Josef Dostál (redaktor) možná není totožný s Josefem Dostálem (archivářem a překladatelem) a navíc že je tu i Josef Dostál (autor divadelních her).
  • Abych do toho vnesl trochu jasno, oslovil jsem NK ČR, PNP a Wikipedista:GeorgeKuncir, který je autorem článku Ladislav Kuncíř. Pokud z kteréhokoliv tohoto zdroje získám nějakou upřesňující informaci, podělím se.

Otázka významu informace:

Osobně se domnívám, že tyto rozdíly mezi Josefy Dostály jsou okrajové. Pokud se jimi ale jednou prokoušu, proč neušetřit tápání svým náhodným následovníkům a neuchovat tuto informaci na Wiki? Otázka rozdílu mezi Josefy Dostály je možná stejně důležitá, jako rozdíl mezi jednotlivými Pokémony. Nebo se snad mýlím? Rád se poučím z vašich názorů. Ale informace typu "Josef Dostál (botanik) byl skvělý člověk" myslím příliš jasno do diskutovaného problému nevnese. Děkuji vám všem předem za váš čas!--Gampe 10. 9. 2008, 21:31 (UTC)

IMHO není důvod proč by neměli být na rozcetníku , s jednovětnou informací o koho jde--H11 10. 9. 2008, 21:45 (UTC)
V rozcestníku by zůstat měli - alespoň budeme všichni vědět, že existovalo více osob s tímto tuctovým jménem a že třeba dávat pozor na koho z jiných článlů případně odkazujeme ** Zdravím vespolek --MiroslavJosef 10. 9. 2008, 22:01 (UTC)