Diskuse:Jan Antonín Baťa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Celkově zpochybněno - neozdrojováno, obsaženy sporné informace a vyloženě zaujaté a dehonestující komentáře vkládané do textu bez upozornění jako fakt (např. Díky silné finanční podpoře se jí to zřejmě podaří a Kniha Miroslava Ivanova byla napsána na objednávku rodiny Jana Bati s úmyslem kompromitovat Jiřího Udržala) --Cinik 18:04, 2. 8. 2007 (UTC)

Tuhle část jsem kompletně smazal. Ani nebyla přímo o Janu Antonínovi Baťovi, její smysl mi přišel dost skrytý. Dovolil jsem si taky proto sundat šablonu {{Celkově zpochybněno}}. Vyhovuje to? --Miraceti 07:11, 10. 8. 2007 (UTC)

J.A.Baťa nebyl zase až takový anděl[editovat zdroj]

Nikde na stránkách není zmínka o jeho nadšené spolupráci s nacisty, v některých případech měl posléze odsouzené v Norimberku i za svůj vzor. Jeho způsoby potlačování dělnických protestů v jeho firmách byly nedemokratické, jeho soukromá tajná policie terorizovala odpůrce. V žádném případě by neměl být dáván za vzor českému národu.– Tento příspěvek přidal(a) 88.101.178.244 (diskusepříspěvky)

V článku zůstává pasáž o zvěstech o kolaboraci v Patagonii a poválečné problémy s tím spojené. Pokud víte něco více a může to to doložit externími zdroji (literatura, internet…), budeme rádi, když tuto informaci do článku přidáte. Hodnocení postavy J. A. Bati není úkolem tohoto encyklopedického článku, který má pouze soustřeďovat dostupná fakta. Mezi takové patří i to, že soud relativně nedávno shledal, že J. A. Baťa kolaborant nebyl – povšimněte si, že zde o jeho osobě nic netvrdí přímo Wikipedie, která pouze odkazuje na soudní posudek. Určitě by bylo zajímavé přidat před tu větu i podrobnosti o tom, co mu po druhé světové válce vytýkali, opět s odkazem na nějaký externí zdroj. Český národ ať si pak podle takové prezentace udělá názor sám, každý jeho člen jednotlivě. --Blahma (diskuse) 15. 1. 2014, 01:57 (UTC)