Diskuse:Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ad Historie: Úplně první plány na IDS vznikly cca 1989/90. Co to přesně obnášelo nevím, jenom si pamatuju, že na větších zastávkách v Brně visely plakáty na IDS. Přeci jenom jsem byl malé robě. --Veros 17:05, 29. 1. 2006 (UTC)

Na počátku 90. let se začalo uvažovat o tom, že v okolí Brna vzniknou přestupní uzly, aby nebyly autobusové linky příliš dlouhé a tudíž nerentabilní. Jestliže tedy existovala např. od 50. let autobusová linka Brno - Mohelno, tak podle nového konceptu z počátku 90. let měli být cestující naváženi z Brna např. do přestupního uzlu Ivančice, odkud měli být rozváženi menšími vozidly do svých destinací. Na realizaci se ještě pár let čekalo. Akorát teda - pokud si vzpomínám - zavádění IDS JMK se setkávalo spíše s negativními reakcemi lidí z okrajových obcí, tehdy se toho chytla i média. --Aperina (diskuse) 19. 8. 2012, 12:34 (UTC)

Ad vysvětlení tarifních zón: Vysvětlení, které jsem sem napsal, je velmi podobné tomu na [[1]]. Jeho skutečným autorem jsem ale já (poslal jsem ho autorový oněch WWW stránek e-mailem). Proto ho zde mohu bez obav vystavit pod GFDL. Ids hromadka 16:17, 11. 4. 2007 (UTC)

Pravopis IDS JmK[editovat zdroj]

Domnívám se, že pravopis zkratky "IDS JMK" použité na tomto článku není pravopisně správný.

Jde o iniciálovou zkratku, v níž se podle pravidel píšou velkými písmeny všechna písmena na začátku slov. Ale "m" ve zkratce původně na začátku slova nebylo. Domnívám se, že tento omyl vznikl při přepisování z dokumentů, kde jsou všechna písmena velká (což je většina nadpisů dokumentů vydávaných firmou "KORDIS").

Na druhé straně je pravopis "IDS JMK" značně rozšířený, a než bych se pustil do zbrklého opravování, chtěl bych znát i názor ostatních wikipedistů.

Ids hromadka 15:06, 12. 4. 2007 (UTC)