Diskuse:Hydrostatický tlak

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

hm a vzoreček je tu nekde? =D to co potřebuji nejvíc tak to tu nemáte.....................

Ale máme, zřete pozorně... pé rovná se há ró gé. --Kacir 6. 4. 2010, 17:54 (UTC)

prosím jak se čtou ty zkratky...orřebuji to do projektu do školy....

Návrh úpravy[editovat zdroj]

Velmi chválím autora nebo autory, je to výborný článek, dobře vysvětlující a není tam snad ani slovíčko navíc. Jen mě napadlo, jestli by věta "Hydrostatický tlak působí všemi směry, díky rozkladu sil mezi částicemi kapaliny do různých směrů." neměla být přidána hned za větu "Hydrostatickým tlakem tlačí kapalina na tělesa do ní ponořená nebo na stěny nádoby nebo na své vlastní části (výše položené části tlačí svou tíhou na níže položené části kapaliny)." Mám pocit, že to spolu souvisí. V současném stavu mám spíš pocit, že je mezi tyto dvě související věty vsunuta jiná informace "Hydrostatický tlak závisí přímo úměrně na hloubce v kapalině (výšce kapalinového sloupce), hustotě kapaliny a na gravitaci. Nezáleží na množství (hmotnosti, objemu) kapaliny.". Prosím o posouzení :) 85.70.117.103 3. 7. 2012, 19:13 (UTC)

Děkujeme Vám, že se snažíte Wikipedii pomoci. Článek je potřeba vylepšit. Prosíme, nebojte se v něm učinit vhodné změny, a to nejlépe se zdrojem. Nováčci jsou vždy vítáni!
Nechal jsem se Vaším návrhem inspirovat a článek trochu zpřesnil a doplnil. Nebojte se činit totéž. Kdyby se Vám to náhodou nepovedlo, najdou se jiní wikipedisté, kteří to opraví.Petr Karel (diskuse) 3. 7. 2012, 20:28 (UTC)