Diskuse:Hucul

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Upozorňuji všechny příznivce chovu huculského koně v Čechách a na Moravě, mezi něž se stále ještě také počítám, že slovo HUCUL označuje příslušníka divokého kočovného národa, který žil v Karpatech a choval pro svoji potřebu polodivoké huculské koně. Slovo HUCUL tedy primárně neoznačuje koně, ale člověka (heslo míchá dvě různé věci dohromady bez hlubší znalosti historie). Navrhuji heslo rozdělit do 2 různých - první slovo HUCUL (příslušník národa Huculů) a druhé "Huculský kůň" - což by bylo fakticky přesné a správné. ** Kromě toho chci také upozornit, že slovo hucul má zejména pro staré lidi dosti značný pejorativní nádech, neboť Huculové (tedy lidé) bývali velmi divocí, negramotní a, slušně řečeno značně sociálně nepřizpůsobiví. *** zapsal: Miroslav Josef Kozák, známý pod přezdívkou Houba ** Litoměřice ***-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) MiroslavJosef (diskusepříspěvky)

Většina domácích zvířat se jmenuje podle nějakého místa atp. Termín hucul je i pro tohoto koně správný, neboť se běžně používají jednoslovné výrazy přejaté z angličtiny. Na podobné věci tu máme šablonu {{různé významy}}. Jinak článek o národu je na Huculové a u koně by samozřejmě měla být zmínka, že se jmenují podle tohoto národa. Jedudědek 11:33, 8. 10. 2007 (UTC)
o národu je v článku Huculové --Ben Skála 11:26, 8. 10. 2007 (UTC)
Stačilo provést přesun článku na název huculský kůň (což jsem už provedl). zde asi uděláme rozcestník na toho koně a na článek huculové.
Mimochodem: podepisujte se prosím čtyřmi vlnovkami. --Postrach 11:27, 8. 10. 2007 (UTC)