Diskuse:Hannah Arendtová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obsah článku přesunut z Soubor:Hannah Arendtová, kam ho vložil Wikipedista:Jenda. --Mormegil 10:02, 6. 4. 2005 (UTC)

Opravdu potřebujeme tolik obrázků? Jsem asi už známý tím, že dodávám obrázky, kam se dá, ale tohle mi přijde trošku moc. Krom toho, u Soubor:Arendt.jpg bych rád věděl, odkud je. Zdá se mi divné, že by byl opravdu pod GFLD. Obrázek se dá najít v Googlu na soukromých stránkách. Myslím, že jediný obrázek, který je OK, je Soubor:Hannah Arendt 1928.jpg (je z Commons a tam je napsáno, že už je v PD). --Miraceti 17:32, 9. 4. 2005 (UTC)

Přechylování[editovat zdroj]

Přechylování příjmení žen cizích národností mi připadá neslušné až urážlivé! Je na české wiki na toto nějaký jednoznačný názor?--Gampe 18. 8. 2008, 13:14 (UTC)

Dobrý den, diskuse se neustále vrací, ale pravděpodobně neexistuje jednoznačné a jediné správné řešení. Viz například rozhovor s ředitelem Ústavu pro jazyk český Karlem Olivou --Nadkachna 18. 8. 2008, 13:24 (UTC)
Nejedná se o závázný text, ale pomůcku: Wikipedie:Přechylování. --Kacir 18. 8. 2008, 13:26 (UTC)
Výše zmíněnou pomůcku ovšem většina wikipedistů odmítá, viz Wikipedie:Průzkum názorů na přechylování jmen. Je tedy nejen nezávazná, ale i odmítaná. Což sama konstatuje už v prvním odstavci. --Cinik 18. 8. 2008, 13:47 (UTC)
Děkuji, uvedenou diskusi jsem minul, takže se omlouvám za opakování již probraného.--Gampe 18. 8. 2008, 14:10 (UTC)

zásadní připomínky ke stránce HANNAH ARENDTová[editovat zdroj]

Omlouvám se, že jsem do stávající stránky zasáhl poněkud radikálně, ale zároveň trvám na tom, že je v dosavadní podobě velmi nekvalitní.

Proč tak soudím? 1) Autor/autoři pracovali evidentně bez znalosti věci. Příklad: připojují k některým dílům komentáře, které jasně ukazují, že knihy nečetli. 2) Bibliografie je velmi nesourodá a neúplná. Řazení děl nemá žádnou logiku (chronologie nebo řazení podle významu). 3) Naprosto zbytečně jsou (byly) zabudovány odkazy např. na názvy měst vyskytující se v textu. 4) Očividně se jedná o kompilaci (opisování) z různých zdrojů, přičemž není vůbec posuzována jejich kvalita.

Vzhledem k tomu, že se jedná o autorku velmi významnou, mám za to, že by se celá stránka měla důkladně přepracovat. Sám jsem se autorkou zabýval řadu let, takže dobře vím, o čem mluvím.

Budu velmi potěšen, pokud se kolem článku rozvine diskuse, která by mohla vést k jeho zkvalitnění. Tolik pro začátek.

Zdravím Jan Zmatlík -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jank48 (diskuse) 22. 9. 2009, 07:05 (CE(S)T)

Díky za iniciativu, jen doplním, že je nutné uvést věrohodné zdroje, ze kterých bylo čerpáno. --Kacir 13. 3. 2010, 15:38 (UTC)