Diskuse:Evangelický kostel

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Gampe v tématu „Commonscat

Myslím, že druhové označení "evangelický kostel" by nemělo sloužit jako rozcestník. Podobně jako nemáme rozcestník "katolický kostel". Navrhuji zlikvidovat. --Qasinka 3. 9. 2008, 07:49 (UTC)

? Tohle druhové určení ale (alespoň podle mého mlhavého povědomí) slouží zároveň jako jméno konkrétního kostela (alespoň v ČR, kde vícero evangelických kostelů v jednom městě nenajdeme). --Cinik 4. 9. 2008, 04:58 (UTC)
Najdeme: V Českém Těšíně jsou hned tři evangelické kostely. V Parze jich je taky víc, ale tam se mohou místně rozlišovat podle katastrálních území. --- Je samozřejmě pravda, že tohle druhové určení slouží jako jméno konkrétního kostela; ale tenhle argumet by šlo použít i pro prosté heslo "kostel", kde by byl rozdestník na všechny kostely světa. Myslím, že rozcestník, o kterém mluvíme, nevhodně supluje kategorii.

--Qasinka 4. 9. 2008, 06:13 (UTC)

Vidím to trošku jinak. Třeba v Teplicích je několik dříve evangelických kostelů. Myslím, že heslo by mohlo objasnit pro laiky rozdíl mezi druhy kostelů s ohledem na různé církve, zda a čím se dají poznat zvenčí (jiná architektura, církevní symboly?), kdo je spravuje a využívá. A jen jedna z kapitol nechť je nějaký jejich seznam, který se dá později vyčlenit. A kategorii bych vytvářel, pokud bude hesel o jednotlivých ev.kostelích víc. Nu, napřed počkejme na výsledek hlasování.--Zákupák 7. 9. 2008, 18:10 (UTC)

Commonscat[editovat zdroj]

Na jakou kategorii na Commons by měl vést link? Protestant churches nebo Protestant churches in the Czech Republic? --Gampe (diskuse) 2. 1. 2015, 17:54 (CET)Odpovědět