Diskuse:Edita Gruberová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Friedrich Haider[editovat zdroj]

Edita Gruberová a Friedrich Haider se zjevně rozešli. Na jeho stránce na německé Wikipedii je sdělení, že jeho manželkou je nejmenovaná houslistka. Může to někdo ověřit a článek opravit? --Zbrnajsem 12. 10. 2011, 14:10 (UTC)

Vypadá to, že na de wiki mají chybu, takové věci se stávají i v lepších rodinách... [1]--Ladin 13. 10. 2011, 08:21 (UTC)
Nemyslím si to. Je tam napsáno: "Friedrich Haider ist mit einer Geigerin verheiratet und lebt in der Nähe von Basel." Kdy tam tato formulace byla vložena, to nevím, ale stav je z června 2011 a text byl kontrolován při jiné příležitosti administrátorem (jako všechny změny na de:wiki). Krom toho mám povědomí z jiných zdrojů, že ten vztah Gruberová - Haider už netrvá. Že existoval, to je ale pravda. Sám jsem je asi před 10 lety zažil při jednom koncertu - ona zpívala, on byl dirigentem. Dokonce jsem mohl s oběma po koncertu krátce mluvit, ovšem jednotlivě, a pochopitelně bez zmínky o jejich vztahu. Sám zatím nevím, jak to v článku o E.G., která je opravdu velmi slavná, uvést na pravou míru. Snad bude mít někdo dobré informace a citlivou formulaci. --Zbrnajsem 13. 10. 2011, 13:48 (UTC)