Diskuse:Drhovle Ves

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Drhovle Ves je vlastně vlastní obec Drhovle. Ve vsi a okolí neexistuje žádná tabule s označením Drhovle Ves, pouze a jedině Drhovle. Je tedy víc než logické oba články, jež IMHO vznikly pouhým gerováním od zeleného stolu, sloučit. Nelze proto také dost dobře určit, které snímky uložené v kategorii Drhovle na commons přiřadit k článku Drhovle a které by případně patřily k Drhovle Ves. Já sám jsem jich nadpoloviční většinu fotil, a přesto bych to nedokázal odlišit.--Feťour 5. 9. 2010, 17:18 (UTC)

A co takhle Hradec Králové a Hradec Králové (místní část)? to je dost podobný případ. Spíš by měl článek Drhovle obsahovat informace o obci (všech vesnicích) a Drhovle Ves o vlastní Drhovli. JAn 5. 9. 2010, 17:21 (UTC)

Nevím, v Hradci to neznám – a to se to tam jmenuje HK místní část? U vesnic na cswiki se obce s rozšířenou působností většinou jmenují svým jménem a nedodává se jim přívlastek ves. Ostatně nejvýmluvněji je to napsáno na www.severní Písecko v části Drhovle:

"Naše obec se rozkládá při silnici č. 4 (tzv. „Strakonické“) a tvoří ji následující části: Brloh, Drhovle ves, Drhovle zámek, Dubí Hora, Chlaponice, Mladotice, Mlaka a Pamětice"–, kde je ona ves psána s malým písmenem, tedy ne jako samostatný název místní části, ale jako vysvětlující doplněk k názvu Drhovle.--Feťour 5. 9. 2010, 18:15 (UTC)

Pleteš dohromady dva pojmy: obec vs. obec s rozšířenou působností.
Toto je jeden z mála případů, kdy se jedna část jmenuje Obec_ves. Když půjdeš kousek vedle tak obec Předotice se skládá z vesnic Kožlí u Čížové, Křešice, Malčice, Podolí II, Předotice, Šamonice, Soběšice, Třebkov a Vadkovice.
Ano, u většiny obcí máme popis titulární vesnice v článku o obci, výjimkou jsou obce, které nemají stejnojmenné sídlo (Vysočany (okres Blansko)) nebo ty, které mají dvojitý název (Brumov-Bylnice).
názvy Částí obcí jsou definovány na webu ministerstva vnitra.
JAn 5. 9. 2010, 19:05 (UTC)
Jojo, já do Předotic nemusím, všechny jejich části jsem vyfotil, takže to dobře vím ☺. A právě proto jsem dal ten návrh na sloučení. MV je sice na svém webu moudré, ale jak jsem napsal v samém počátku diskuse: "Ve vsi a okolí neexistuje žádná tabule s označením Drhovle Ves, pouze a jedině Drhovle." Takže podle mého selského rozumu Drhovle a Drhovle ves jedno jsou. Jak to, pane kolego, chcete rozlišit v ilustrační fotce k článku? To mám vyfotit Drhovli z druhé strany od silnice č. 4 a tvrdit, že tohle je zaručený snímek Drhovle vsi? A propos, pokud jde o tu obec s rozšířenou působností – na Vámi doporučované stránce MV stojí, že pro Drhovli je touto obcí Písek. S pozdravem a přáním hezkého dne--Feťour 5. 9. 2010, 23:27 (UTC)
narážím na tohle: U vesnic na cswiki se obce s rozšířenou působností většinou jmenují svým jménem. Jinak doporučuju přečíst WP:WPČR - diskusi. Jako fotky bych v tomto případě viděl u obce letecké foto s několika vesnicemi ;-) a u vsi fotku vesnice. JAn 6. 9. 2010, 07:19 (UTC)
A ještě ryze praktická otázka: Které z těchto stránek přiznat pasáž o historii vsi? Anebo mám snad vyrobit "průklep"? Takhle totiž jde o dva téměř subpahýly s minimální vypovídací hodnotou. Sloučením by, podle mého názoru, vznikl jeden lehce obsáhlejší článek, do něhož by dozajista historie patřila.--Feťour 6. 9. 2010, 00:09 (UTC)
POkud by zůstaly články odděleny, tak by článek DV měl obsahovat historii vesnice a D historii obce (obec vznikla v roce xx spojením vesnic A a B, v roce yy se připojily vesnice C a F...) JAn 6. 9. 2010, 07:19 (UTC)
  • Kolego, pročetl jsem, nezmoudřel z toho, neb tamější diskuse přesahuje kapacitu IQ, jíž je mi disponovati, a proto odstupuji z turnaje, neboť i Tvoje požadavky přesahují moje možnosti. Na nájem letadla pro pár fotek grant nedostanu, nemám ani patřičné vybavení (a hádám, že ani foťák zapůjčovaný cswikimedia jím není), ani schopnosti pro správné snímání z výšky a už vůbec se mi nechce hrabat kdesi v archivech, abych zjistil, jak Drhovle narůstala. Zkus jen zabrousit na jejich oficiální stránku a zjistíš, kolik informací z ní pro běžného uživatele, který je zvyklý se k prameni doklikat a nepřemlouvat nějakého engina, aby ho laskavě pustil dál, prýští. Měj se tedy s pánembohem, jak zde byývalo zvykem říkat před 100 lety, a odpusť, že jsem Tě nutil k polemice.--Feťour 7. 9. 2010, 06:34 (UTC)