Diskuse:Cudnost

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Asi by místo kopírování stále stejného úvodního textu bylo lepší text ... je jednou ze sedmi ctností, které vycházejí z poemy Aurelia Clemense Prudentia Psychomachia. V tomto díle z 5. století byl popsán boj ctností a hříchů. Podle tohoto ve středověku populárního díla se také staly tyto ctnosti protipólem sedmi hlavních hříchů. nahradit jen odkazem buď na heslo sedm ctností nebo na heslo Prudentia Psychomachia. Tam by byl kontext vysvětlen hromadně. Takhle se musí člověk prokousávat přes stejný text, aby se dozvěděl co který ten pojem konkrétně znamená. Podobně i v heslech o ostatních ctnostech. --Postrach 07:04, 10. 1. 2008 (UTC)

děkuji, ale už to asi předělávat zpátky nebudu.... Vzhledem k tomu, že wikipedie je encyklopedie, a tyto pojmy jsou dané sedmi ctnostmi, souhlasí to ke každému pojmu. a je potřeba to také tak uvést... --Svajcr 09:13, 10. 1. 2008 (UTC)

No - já to možná časem předělám sám. Takhle je první odstavec o sedmi hříších, což je náplň úplně jiného hesla, než by mělo být heslo cudnost. Odkaz na sedm ctností samozřejmě v úvodu být musí, ale ne celý popis jiného hesla. IMHO je současná forma špatně. --Postrach 09:20, 10. 1. 2008 (UTC)

Pane, hotovo. Všude u sedmi ctností.--Svajcr 09:59, 10. 1. 2008 (UTC)

Dík moc. Šlo mi čistě o to, že jako čtenáři mi v textu, z něhož se mám poučit, vadí, když musím prolézt po několikáté jiný text, než hledám. Proto bych tím nechtěl zatěžovat ani čtenáře Wikipedie. Koho zajímá podrobně, co je to sedm ctností, najde podrobně v odkazu. Tak je to podle mne lepší. --Postrach 10:07, 10. 1. 2008 (UTC)