Diskuse:Chráněná krajinná oblast Kokořínsko – Máchův kraj

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele VasekPav v tématu „Zeměpisné souřadnice

Radikální změny[editovat zdroj]

Z jednání zastupitelstva města Zákupy: Připravuje se už rok změna jak rozsahu území (např. přesah na Zákupsko), sídlo se má přestěhovat z Mělníka do Doks, změní se název CHKO. Nebude to letos, obce se brání. Až k tomu dojde, založíme asi nové heslo s odkazem na toto. Až poté navrhuji toto radikálně zestručnit a většinu údajů (aby se nedublovaly) přesunout na heslo jiné názvem i popisovaným územím. Už teď chci zrušit přesměrování / rozcestník Polomených hor, které kdysi byly základem této nynější CHKO--Zákupák 26. 6. 2011, 08:53 (UTC)

Byl-li zveřejněn nějaký záznam z těchto jednání, bylo by vhodné uvést tuto informaci s odkazem na publikovaný zdroj přímo do článku. A to pokud možno konkrétně: kdo to navrhuje, jaké kroky udělal, kdo konkrétně a čím to podpořil, kdo konkrétně a čím se postavil proti návrhu. Otázka také je, zda nové, rozšířené a přejmenované CHKO považovat za nový subjekt a založit o něm nový článek a článek o CHKO Kokořínsko zde ponechat jako článek o bývalém, zaniklém CHKO, anebo zda to považovat jen za změnu stávající CHKO. Ostatně, dokud je to jen návrh v rané fázi projednávání, tak bych žádné větší šachy nedělal. Všelijakých návrhů už v minulosti bylo... --ŠJů 26. 6. 2011, 16:13 (UTC)
Souhlas, však jsem napsal: až k tomu dojde. Ale jak pak, to je k diskuzi tímto zakládané. Že vše dodám se zdroji, je samozřejmé. Žádný spěch. Možná už k takové změně došlo v jiném kraji?--Zákupák 26. 6. 2011, 16:40 (UTC)
V roce 2009 to mělo být do dvou let a teď v roce 2011 to zase má být do dvou let :-) Ten název má být CHKO Kokořínsko - Máchův kraj, nikoliv CHKO Kokořínsko - Dubsko, jak jste psal v diskusi u Railforta. Případů, kdy se měnil rozsah nebo název nějakého chráněného území, by se určitě našly spousty - napadlo mě rozšíření Přírodního parku Kersko na Přírodní park Kersko-Bory, ale článek o přírodním parku Kersko nikdy nebyl totožný s článkem o osadě Kersko, takže to není přesná obdoba. Ale teď koukám, že články o většině CHKO už máme odštěpené od článku o přírodním celku, podle kterého se jmenují, takže nám za této situace asi nezbude nic jiného, než podobně naklonovat i to Kokořínsko. V tom případě by tedy asi o budoucna měl být společně s CHKO přejmenován i tento článek, a vedle toho je možné už dnes založit nový článek Polomené hory a možná do něj i přesunout či opsat část obsahu z nynějšího článku CHKO Kokořínsko. A až bude článek dobře ozdrojován, tak by se ze zdrojů mělo ukázat, jestli Dubské skály či Dubské Švýcarsko mají mít také samostatná hesla, nebo jestli to mají být přesměování. Článek Máchův kraj zatím pojednává o "dobrovolném svazku obcí", což taky není úplně původní a základní význam - tak nevím, rozšířit ho o obecný pojem, anebo taky naklonovat jako dva různé významy? --ŠJů 26. 6. 2011, 22:48 (UTC)

Chyba v referencích[editovat zdroj]

V řadě hesel najednou vyskočilo červené označení o chybných referencích. Řadu let to bylo v pořádku a tak to opravovat nebudu. Tuším nějaký experiment.--Zákupák (diskuse) 12. 10. 2015, 17:53 (CEST)Odpovědět

Zde opraveno. --Jvs 12. 10. 2015, 19:41 (CEST)Odpovědět

Zeměpisné souřadnice[editovat zdroj]

Souřadnice u článku (a ve Wikidatech, které byly z onoho článku převzaty) stále ukazují jen na oblast někdejší CHKO Kokořínsko někam do skal mezi Osinalicemi a Střezivojicemi v okrese Mělník (Středočeský kraj). Naskýtá se otázka, jak vyřešit opravu souřadnic po připojení severně položené nenavazující části "Máchův kraj" v okrese Česká Lípa (Liberecký kraj).--Dirillo (diskuse) 19. 7. 2021, 06:19 (CEST)Odpovědět

Dovolil jsem si určit nový přibližný střed. Pokud někoho napadne lepší řešení, např. zadáním dvou souřadnic dvou středů dvou uzemí (pokud to jde), bránit mu nebudu.
Co mi osobně přijde horší, tak na OSM pravděpodobně ještě nejsou aktualizovány hranice CHKO... Nebo jdou ty hranice CHKO na té mapě upravit i nějak jinak?--VasekPav (diskuse) 19. 7. 2021, 22:03 (CEST)Odpovědět