Diskuse:Broadway Theatre

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Divadel je mnohem víc[editovat zdroj]

Nemohu nyní o tom napsat více. Ale neexistuje jenom jedno divadlo, kterému se říká Broadway Theatre. Jedno divadlo tohoto jména existuje, ale také je vžité sumární označení 40 divadel jako Broadway Theatre (viz en:wiki). Snad se k tomu ještě dostanu, ale takto je informace neúplná. Jsou dokonce tzv. Off-Broadway Theatres atd. --Zbrnajsem (diskuse) 11. 1. 2014, 12:34 (UTC)

Nejslavnější Broadway Theatre je jen jedno, a to tohle. Existují různá další Broadway Theatre (třeba pražské). To, co je sumárním označením divadel, není Broadway Theatre, ale Broadway theatre, což by se zjevně mohlo dokonce překládat jako Broadwayské divadlo/Broadwayská divadla/divadlo(a) na Broadwayi apod., jelikož je to označení jiného typu. --Okino (diskuse) 11. 1. 2014, 14:44 (UTC)
Máte pravdu, sumární označení je Broadway theatre(s). Pro ně bychom mohli mít zvláštní článek. Zatím je něco o tom jenom v článku o ulici Broadway. Broadway Theatre je na en:wiki Broadway Theatre (53rd Street). Více článků nemáme, což je škoda. V prosinci 2013 jsem navštívil Broadhurst Theatre (kapacita přes 1200 diváků) a muzikál "Mamma Mia!" - zatím ale ten článek psát nemohu. Mám jiné plány. --Zbrnajsem (diskuse) 15. 1. 2014, 17:57 (UTC)