Diskuse:Brainfuck

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Mormegil v tématu „Přepis do C

Založení článku[editovat zdroj]

Článek jsem založil omylem - ještě na něm pracuju, ale místo Ukázat náhled jsem stisknul Uložit změny. Proto buďte zatím shovívaví, ještě přijde výrazně doplnit. Tlusťa 10:52, 9. 12. 2005 (UTC)

Jméno článku[editovat zdroj]

Nechci se hádat, ale podle mě se sice může brainfuck psát anglicky s malým b, ale když je to nadpis článku, tak se může psát s velkým, aniž by to byl problém. Taky máme článek Kosatka a ne kosatka, ačkoli se jinak kosatka píše s malým. A dále první věta klidně může začínat velkým písmenem, protože je to začátek věty, který se vždy píše s velkým písmenem nezávisle na tom, jaké slovo na začátku je. Mimochodem, který zdroj (stačí link) nějak zvýhodňuje psaní malého b před velkým B? Tedy kromě anglické wiki, která se v diskuzi jen odkazuje na nějaký původní zápis (který byl stejně s apostrofy a zřejmě vůbec neznamenal název), aniž by byl uveden link. --Miraceti 11:25, 9. 12. 2005 (UTC)

Asi máte pravdu, ostatní zdroje, kromě anglické Wikipedie, používají B velké. Až bude článek definitivní, bude s B. Tlusťa 12:30, 9. 12. 2005 (UTC)

Český název anglického en:P_prime_prime[editovat zdroj]

V textu článku je zmiňovaný programovací jazyk en:P_prime_prime. Jak byste vytvořili český odkaz? Asi ne jako P horní čárka horní čárka. Ale jak? Tlusťa 18:32, 9. 12. 2005 (UTC)

Česky P s dvěma čárkami nebo P s dvojčárkou (jak nám říkali ve škole). Tohle bude vždycky problém, je třeba se s tím nějak poprat. --Miraceti 20:31, 9. 12. 2005 (UTC)

Přepis do C[editovat zdroj]

Dobrý den, mám za to, že u +-<> by se znaky ++(respektive --) měly nacházet na konci výrazu. C moc neznám, a tak to raději ještě neupravím.Thaletes (diskuse) 4. 6. 2019, 17:13 (CEST)Odpovědět

Máte pravdu, neznáte. :-) V C jsou to dvě různé konstrukce, které ale v tomto případě dělají totéž. Takže je to fuk, mohlo by to být tak i tak. --Mormegil 4. 6. 2019, 23:00 (CEST)Odpovědět